Datum objave: 09. Srpanj 2023

BELGIJSKI GENIJALAC POSJETIO ŠIBENIK / Upisao faks s 9 i diplomirao s 11 godina, oduševljen Teslom i Šibenikom

Diana Ferić
Diana Ferić

Laurent Simons, 13-godišnji dječak iz Belgije kojeg nazivaju i jednim od najpametnijih dječaka svijeta zbog izuzetnih akademskih uspjeha i visokog koeficijenta inteligencije OBIŠAO JE Šibenik i NP Krka u sklopu svog podjeta Hrvatskoj. Gost je udruge Niko,a tesla Network. Posjet Hrvatskoj nešto je što je duže priželjkivao s obzirom na svoje veliko divljenje znanstvenom velikanu Nikoli Tesli povodom čijeg rođendana je i stigao.

Taj je genijalac upisao faks s 9 i diplomirao s 11 godina.

U popodnevnim satima zajedno s roditeljima sletio je u Zračnu luku Split kao gost udruge Nikola Tesla Network.Nakon prigodnog dočeka u splitskoj luci, s članovima Udruge posjetio je slapove Krke i poznatu hidrocentralu Jaruga. Za mladog Laurenta bila je to prava avantura te je ostao impresioniran poviješću lokaliteta, kao i zelenilom i snagom vode izjavivši kako su to najveći vodopadi koje je ikad vidio te kako je snaga vode koju proizvode nevjerojatna.

Nakon toga posjetio je grad Šibenik gdje je pogledao i prvu svjetiljku koja je osvijetlila Šibenik još davne 1895. godine, čime je Šibenik prvi u svijetu dobio javnu rasvjetu na izmjeničnu struju. Obišao je i katedralu svetog Jakova te ostale poznate gradske znamenitosti. Razgledu se pridružio i Šibensko- kninski župan Marko Jelić koji je o znanosti vrlo srdačno razgovarao s mladim Laurentom i njegovim roditeljima.

Laurent Simons rođen je u belgijskom gradu Ostendu, osnovnu školu je završio sa šest godina, a s devet je započeo studij u Belgiji. Diplomirao je s 11 godina te je s 12 završio master studij na Sveučilištu Antwerp. Svi ovi uspjesi dali su mu titulu dječaka koji je budućnost svjetske znanosti, a njegovo ime poznato je diljem svijeta.

Obilazak Hrvatske nastavljaju i naredne sa svojim domaćinima, predsjednikom udruge Nikola Tesla Network Ivanom Radoševićem i managerom udruge Dubravkom Davidović.

Iz kategorije: Vijesti