Datum objave: 06. Srpanj 2023

KUPOPRODAJA OBAVLJENA / Županija postala vlasnikom zgrade Studentskog centra na Šubićevcu u kojoj će biti Dom za stare i nemoćne

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko-kninska županija i službeno je postala vlasnikom zgrade studentskog doma na Šubićevcu koju namjerava prenamijeniti u Centar za starije i nemoćne osobe. Kupoprodajni ugovor potpisali su danas šibenski gradonačelnik Željko Burić jer je Grad Šibenik do sada bio vlasnik, I šibensko – kninski župan dr.sc. Marko Jelić.

Gradonačelnik Burić je naglasio da su se studenti već uselili u novi Studentski dom „Palacin“ te se zahvalio županu na suradnji:
- Prošli tjedan potpisali smo 
Ugovor o izradi Studije izvodljivosti za gradnju nove bolnice, a danas se suradnja između Grada i Županije uspješno nastavlja potpisivanjem ugovora s područja zdravstvene i socijalne skrbi budući da Županija ima namjeru ovaj objekt prenamijeniti u novu, modernu ustanovu koja će pružati pomoć starijim i nemoćnim osobama.

Župan dr. sc. Marko Jelić, također, je pohvalio suradnju između Grada i Županije te istaknuo da će planirani Centar za starije i nemoćne prvenstveno pružati izvaninstitucionalne usluga svojim korisnicima i tako omogućiti njihov što dulji ostanak u vlastitoj obitelji:
- S obzirom na to da Šibensko-kninska županija ima jedan državni i dva županijska doma za starije i nemoćne osobe, prenamijenom ovog objekta želimo svim budućim korisnicima Centra pružiti sustavnu brigu kroz niz socijalnih usluga, kao što su boravak i privremeni smještaj u Centru, usluge prijevoza, savjetovališta i edukacije, kao i pružanje pomoći članovima obitelji koji svakodnevno skrbe o svojim starijim i nemoćnim članovima. 

Ovisno o prostornim mogućnostima, dio novokupljenog objekta koristit će se i za potrebe Županije i organizacija civilnog društva koje pružaju usluge starijim i nemoćnim osobama. 

Kupljeni objekt s pripadajućim zemljištem vrijedna je1.880.000 EUR, a Šibensko-kninska županija obvezala se da će taj iznos Gradu Šibeniku isplatiti kroz dvije proračunske godine.

Iz kategorije: Vijesti