Datum objave: 05. Srpanj 2023

SUBVENCIJE PODUZETNICIMA / Županaija do sada odobrila poduuetnicima oko 110 000 eura pomoći za nabavu opreme i marketinške djelatnosti

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko-kninska županija podijelila je do sada oko 110 000 eura financijske podršku poduzetnicima s područja županije temeljem Programa dodjele poticajnih sredstava za razvoj malog gospodarstva u 2023. godini od ukupno 165.905,00 eura, koliko je predviđeno u proračunu. Subvencije je dobilo 88 gospodarskoh subjekta. Poticajna sredstva odobrena su za sufinanciranje troškova kupnje dugotrajne imovine, marketinških aktivnosti i stručno osposobljavanje.

Popis gospodarskih subjekata kojim su odobrena sredstva subvencije objavljen je na službenoj internetskoj stranici Šibensko-kninske županije (link: https://www.sibensko-kninska-zupanija.hr/stranica/subvencije-pomoi-i-donacije-ibensko-kninske-upanije/155)

Sukladno Javnom pozivu za podnošenje zahtjeva za dodjelu poticajnih sredstava gospodarskim subjektima u 2023. godini dodjeljuju se subvencije gospodarskim subjektima za sufinanciranje troškova:

  1. marketinških aktivnosti za troškove nastupa na domaćim i inozemnim sajmovima (zakup, opremanje izložbenog prostora), izrada idejnog rješenja za oblikovanje proizvoda ili usluge (dizajn), izrada internetske stranice, oglašavanje i izrada promidžbenog materijala,

  2. stručnog osposobljavanja i usavršavanja, osim troškova studija i redovnog školovanja,

  3. kupnje dugotrajne imovine za registriranu djelatnost pojedinačne nabavne vrijednosti iznad 400,00 EUR-a (bez PDV-a),

  4. razvoja inovacija i to za troškove savjetodavnih usluga za inovacije, troškove pomoćnih usluga za inovacije, troškove dobivanja, potvrđivanja i obrane patenta i ostale nematerijalne imovine (intelektualnog vlasništva),

  5. troškovi izrade projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova EU.

Obrasci zahtjeva za dodjelu subvencije za 2023. godinu preuzimaju se u Upravnom odjelu za gospodarstvo, turizam, poljoprivredu, ruralni razvoj i EU fondove Šibensko-kninske županije ili na službenoj internetskoj stranici Šibensko-kninske županije (link: https://www.sibensko-kninska-zupanija.hr/informacije/poduzetnistvo/javni-poziv-za-podnosenje-zahtjeva-za-dodjelu-poticajnih-sredstava-gospodarskim-subjektima-u-2023-godini/3424.html).

Na Javni poziv mogu se javiti: mikro, mala i srednja poduzeća sukladno Zakonu o poticanju malog gospodarstva („Narodne novine“, broj 29/02, 63/07, 53/12, 56/13, i 121/16) isključivo obrti, društva s ograničenom odgovornošću, jednostavna društva s ograničenom odgovornošću i proizvodno uslužne zadruge (osim zadruga koje pretežito obavljaju ili većina zadrugara pretežito obavlja primarnu poljoprivrednu proizvodnju i ribarstvo), a koja su registrirana i djeluju na području Šibensko-kninske županije, te imaju najmanje 1 zaposlenog.

Sufinancirati se može do 80% prihvatljivih ostvarenih troškova, a najviše do 1.350,00 EUR.

Iznimno, kod kupnje strojeva, opreme i alata ukoliko pojedinačna nabavna vrijednost nove opreme prelazi iznos od 3.300,00 EUR (bez PDV-a) može se odobriti do najviše 2.650,00 EUR.

Javni poziv je otvoren do iskorištenja osiguranih sredstava, a najkasnije do 1. studenog 2023. godine (ovisno koji uvjet prije nastupi). Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon: 022/460-708 ili 022/460-737.

Iz kategorije: Vijesti