Datum objave: 20. Lipanj 2023

63. MDF / U povijesnoj jezgri izvješeno 900 zastavica, Festival može početi

Diana Ferić
Diana Ferić

Ulice i trgove u povijesnoj jezgri Šibenika preplavilo je više od 900 festivalskih zastavica pristiglih na adresu 63. Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik – Hrvatska, a u okviru natječaja „Eto i mene na festivalu”. Riječ je o dugogodišnjem likovnom natječaju za dječje vrtiće kojemu se ove godine odazvao 51 dječji vrtići iz Hrvatske. Tako Šibenik krase šareni radovi djece iz Zagreba, Čakovca, Pule, Bjelovara, Dubrovnika, Mokošice, Rovinja, Kaštela, Hrvatskog Leskovara te Konjščine. 63. Međunarodni dječji festival u Šibenik počinje u subotu, 24. lipnja, kada će na ljetnoj pozornici biti podignuta i festivalska zastavica nakon čega će biti izvedena predstava „Ribar Palunko i njegova žena” Ivane Brlić – Mažuranić u izvedbi kazališno – koncertne dvorane „Ivana Brlić – Mažuranić” iz Slavonskog Broda, a u režiji Marija Kovača.

LIKOVNA KARAVANA U NEDJELJU

Šibenska povijesne jezgra poprimila je najljepše boje ljeta, boje 63. Međunarodnog dječjeg festivala koje su gradu poklonila djeca ukrašavajući festivalske zastavice s likom djece raširenih ruku kako bi se stvorila divna simbolika malih prijatelja sa svih strana Hrvatske koji grle Festival pokrenut da njeguje stvaralaštvo za djecu i dječje stvaralaštvo.

Ove godine je na tradicionalni likovni natječaj „Eto i mene na festivalu” nadograđenog natječajem „Kad se male ruke slože – neka cijeli ovaj svijet” pristiglo preko 900 festivalskih zastavica čije je postavljanje počelo u ponedjeljak, 19. lipnja, navečer, a koje će biti dovršeno do početak MDF-a u subotu. Pojava festivalskih zastavica na ulicama i trgovima grada označava skori početak Festivala koji ove godine donosi preko 750 termina programa za djecu svih umjetničkih, kulturnih izričaja. Štoviše, kad se govori o likovnim izložbama, u tijeku je postavljanje postava „Livada iz sna” u Studiju Galerije svetog Krševana za koju je pristiglo oko 600 radova iz 74 osnovne škole u Hrvatskoj. Sve te izložbe zajedno s izložbom „BOOBOO TANNENBAUM” autorice grafičarke Srđane Modrinić koja je ujedno i autorica ovogodišnjeg festivalskog plakata u Galeriji sv. Krševana bit će otvorena u nedjelju, 25. lipnja, u 12 sati laganom šetnjom od jednog izložbenog prostora do drugog. „Pridružit se likovnoj karavani koja Šibenik čiji još ljepšim dva tjedna u godini koliko traje najljepše doba – peto godišnje doba i MDF”, poručili su iz Festivala. 63. MDF održava se do subote, 8. srpnja, uz podršku Ministarstva kulture i medija RH i pod visokim pokroviteljstvom predsjednik RH Zorana Milanovića dok se na otvorenju u subotu, 24. lipnja, očekuje dolazak nekoliko veleposlanika europskih zemalja u Hrvatskoj.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: