Datum objave: 15. Lipanj 2023

POTPISAN UGOVOR / Sportska dvorana OŠ Meterize dobiva novi parket od bukova drva

Diana Ferić
Diana Ferić

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta i Aleksandar Grah, član Uprave MULTI-SPORT d.o.o., potpisali su danas u sportskoj dvorani Osnovne škole „Meterize“ Ugovor o obnavljanju poda sportske dvorane OŠ Meterize. Predmet ovog ugovora je obnova kompletne podne obloge u dvorani s potkonstrukcijom površine 1255 m2 te postavljanje parketa od punog bukovog drva. Ukupna cijena radova, sufinanciranih od strane Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, iznosi 129.036,00 EUR-a plus PDV.

Grad Šibenik će do 1. rujna ove godine u ovoj sportskoj dvorani imati kvalitetan parket s certifikatima za visoku razinu košarke, odbojke i rukometa. Također, školska djeca će u svojim terminima dobiti prostor prilagođen njihovim potrebama. Kada je škola otvorena 2013. godine, vukla je sa sobom niz problema oko prokišnjavanja, a koje je uključivalo i dvoranu. Investicijom vrijednom pola milijuna kuna krajem prošle godine sanirali smo cijelu površinu krova, što je bio nužan preduvjet da krenemo s rješavanjem problematike poda. Prilikom projektiranja pokušalo se uštedjeti na podlozi dvorane, no s vremenom je pod postao neadekvatan. Dodatno je otvrdnuo pa se u dvorani nisu mogla odvijati nikakva ozbiljna sportska natjecanja ni treninzi jer postaje dugoročno opasan i po zdravlje“, kazao je Mileta.

Grad Šibenik je u suradnji sa Zajednicom sportova Grada Šibenika kandidirao dvoranu na natječaj Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske za projekt postavljanja parketa i za navedenu namjenu ostvario sredstva u visini od 804 tisuće kuna.

Grad Šibenik ima strategiju izgradnje sportske infrastrukture kojom smo obuhvatili gotovo sve sportove koji djeluju u Šibeniku. U skladu sa strategijom, radimo i na projektu pretvaranja bivše vojarne Jamnjak u sportsko-rekreacijsku zonu“, rekao je Mileta kazavši kako dvorana na Meterizama služi i osnovnoj školi, ali i mnogim drugim sportovima okupljenima u Zajednici sportova Grada Šibenika.

Predstavnik tvrtke MULTI-SPORT d.o.o. Aleksandar Grah poručio je kako će upotrijebiti svo znanje i iskustvo stečeno na raznim projektima diljem Hrvatske kako bi uspješno i na obostrano zadovoljstvo izveli posao za koji su izabrani.

Ravnateljica OŠ „Meterize“ Margit Vrbičić dodala je kako je škola nedavno proslavila 10 godina svoga rada, a dvorana je u funkciji i tijekom tjedna i u danima vikenda.

Dosad smo imali amatersku podlogu koja nije adekvatna za ozbiljniji sport. Kvalitetnija sportska podloga puno će značiti za nastavu i za sportska natjecanja. Dodatno me vesele tribine koje će napokon biti prilagođene potrebama dvorane“, napomenula je Vrbičić.

Ovom prigodom zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta pozdravio je i polaznike Univerzalne sportske škole koji su u dvorani održali završna sportska natjecanja.

 

Iz kategorije: Vijesti