Datum objave: 15. Lipanj 2023

JOŠ JEDNO PRIZNANJE / Šibenčanin Josip Skejo proglašen najboljim asistentom na Biološkom odsjeku zagrebačkog PMF -a

Diana Ferić
Diana Ferić

Mladi šibenski znanstvenik, entomolog i evolucijski biolog dr. sc. Josip Skejo, asistent na Biološkom odsjeku PMF-a u Zagrebu dobio je BRDO, nagradu Studentskog zbora PMF -a koja se tradicionalno dodjeljuje profesorima i asistentima svakog odsjeka za izniman rad u nastavi, a dobitnike glasovanjem biraju studenti. Ta mu je nagrada dodjeljena za rad na Biološkom odsjeku. Studenti su ovim riječima opisivali rad nagrađenih asistenata i profesora:

"Vidi se da znaju o čemu govore, stalo im je da studenti razumiju gradivo te se iznimno trude","Nesebičan trud i zalaganje na nastavi. Uvijek spremni pomoći. Veoma susretljivi i brižni.""Izuzetno vješti predavači, način izlaganja im je stvarno zanimljiv, a izvan predavanja su vrlo uslužni i uvijek voljni pomoći. Vidi se da im je jedan jedini cilj da što bolje prenesu znanje studentima.”

Josip Skejo je, ponosan na tu nagradu, na svom Facebook profilu napisao: „Hvala studentima još jednom na nagradi za najboljeg asistenta! Ne znam kako održati ovaj tempo, ali pokušat ću ne razočarat vas”.

Skejo je u svom znanstvenom istraživanju do sada otkrio 50 vrste skakavaca, a znanstvenici u kolumbiji i Nepalu nazvali su po njemu novu vrstu i novi rod skakavaca koji su otkrili.

Rođen je 1992. u Šibeniku, gdje je završio osmoljetku, a srednju je školu pohađao u Sinju. Fakultetsko obrazovanje stekao je u Zagrebu gdje je doktorirao 2022. Terenski je, laboratorijski i muzejski biolog bogatog domaćeg i međunarodnog iskustva. Teren je izučio pod mentorstvom dr. sc. Nikole Tvrtkovića. Objavio je 50 -ak radova citiranih 700 puta i opisao preko 60 svojti novih za znanost. Član je IUCN-ove komisije za zaštitu ravnokrilaca, gdje je koautorirao preko 150 stručnih radova. Član je državnog povjerenstva za natjecanje iz biologije. Dobio je i Godišnju državnu nagradu za znanost.

Iz kategorije: Vijesti