Datum objave: 14. Lipanj 2023

ŠTRAJK U CESTAMA ŠIBENIK / Sud utvrdio da je štrajk legalan, Sindikat traži ostavku direktora Roberta Miljkovića

Diana Ferić
Diana Ferić

Županijski sud u Šibeniku u utorak je donio odluku prema kojoj je štrajk 112 radnika trgovačkog društva Ceste Šibenik - legalan i može se nastaviti. Radnici su i danas ispred tvrtke s transparentima.

Sto dvanaest radnika tvrtke Ceste Šibenik d.o.o. osnivač koje je Šibensko-kninska županija, štrajk su započeli u ponedjeljak. Traže povećanje plaće za 15 posto i ukidanje Pravilnika po kojem će se radnicima plaća isplaćivati po modelu 70 – 30, odnosno 70 posto fiksni dio, 30 posto varijabilni dio.

Nakon održanog pripremnog ročišta na šibenskom Županijskom sudu, Sud je donio odluku da se štrajk može nastaviti.

Mi smo znali da će biti tako jer smo ispunili sve uvjete postavljene Zakonom o radu”, rekao je za Hinu Stjepan Lisičak, predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske, organizator prosvjeda koji je počeo u ponedjeljak.

Lisiča je najavio da će u srijedu poslati dopis Nadzornom odboru tvrtke te šibensko – kninskom županu Marku Jeliću u kojem će, među ostalim, tražiti ostavku direktora Cesta Šibenik, Roberta Miljkovića.

Također ćemo tražiti da oni koji su krivi za štrajk, nadoknade štetu nastalu time što se ne radi, jer oni su nama prijetili da ćemo mi biti ti koji će morati nadoknaditi štetu zbog toga što se nije radilo. A znamo tko je kriv, direktor koji je a priori odbio pregovore o kolektivnom ugovoru”, kazao je Lisičak.

Prema riječima, Lisičaka, štrajk se nastavlja do početka pregovora o kolektivnom ugovoru i do povlačenja spornog Pravilnika o plaćama.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: