Datum objave: 13. Lipanj 2023

ZA ŠIBENSKU IZVRSNOST / Šibenski rotarijanci nagradili troje uspješnih srednjoškolaca

Diana Ferić
Diana Ferić

Uručenjem novčanih nagrada  troje šibenskih srednjoškolaca završena je  ovogodišnja akcija ,,Za šibensku izvrsnost'' koja se provodi dugi niz godina u organizaciji Rotary kluba Šibenik.Tino Jurlin, je dobio 1.000 eura, Petra Grubišić 500 eura i Sebastian Ćato 300 eura.

Tino je državni prvak iz engleskog jezika, a Petra je branila boje Hrvatske na Europskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke. Oboje su polaznici šibenske gimnazije. Srednjoškolac Sebastijan je otkrio nekoliko vrsta skakavaca.

Ove godine akcija je po prvi put organizirana tako da je raspisan natječaj na koji su se javili zainteresirani kandidati.

Natječaj je bio namijenjen srednjoškolcima Šibensko-kninske županije koji su postigli značajne rezultate u bilo kojem području - akademskom, sportskom, glazbenom ili nekom drugom. Kriterij za odabir najboljih su bili njihovi iznimni uspjesi i interesi u određenim područjima kao i njihova motivacijska pisma u kojima su trebali navesti zašto smatraju da su baš oni najbolji kandidati za nagrade.  
 
 
“Pristigle prijave su nam još jednom pokazale da u našoj županiji imamo vrlo marljive i uspješne mlade ljude koji su jamac naše budućnosti. Nagrade koje smo za njih pripremili nisu samo priznanja za njihov trud, već i financijska potpora koja će im pomoći u daljnjem razvoju njihovih talenata i sposobnosti. U jakoj konkurenciji izbor pobjednika nije bio nimalo lagan”, kaže”, Neven Vrančić, predsjednik Rotary kluba Šibenik. 
Iz kategorije: Vijesti