Datum objave: 12. Lipanj 2023

BARBARIZAM I NACIONALIZAM / Mladić koji je skidao hrvatsku zastavu kod Knina sin je pripadnika paravojnih snaga i autora četničke pjesme

Diana Ferić
Diana Ferić
Mladić koji je skidao hrvatsku zastavu sa stupa iznad Krčića kod Knina i to podijelio na društvenim mrežama  ima obiteljski pedigre prema kojem takav kriminalni čin koji je počinio ne čudi i teško da je izraz njegove mladenačke nepodopštine.
Naime, on je   sin  pjevača Željka Grmuše koji danas živi u selu Plavnom kod Knina, i autor je pjesme „ Karadžiću vodi svoje Srbe ” uz koji su  počinjeni i neki zločini, uz ostalo stravični masakr na Novom Zelandu Bio je i pripadnik paravojnih srpskih snaga u Domovinskom ratu.  u Plavnom kod Knina! Kao član SDSS -a  surađivao je s HDZ -om u vrijeme kada je Knin vodila Josipa Rimac.  Ima dva OPG -a , bavi se stočarstvom za što dobiva i potporu hrvatske države koju njegov sin očito mrzi i ne poštuje što je pokazao nasrtajem na njezinu zastavu pa tako i  na ugled države.
 
Podpredsjednica Vlade iz redova SDSS-a Anja Šimpraga skidanje hrvatske zastave osuđuje: ''Žao nam je kad se ovo dogodi, radimo na politici pomirbe. Poremeti odnose, ali ne smijemo dozvoliti da nas to zaokupira, moramo ići naprijed", kazala je za Novu TV.
Taj su incident na društvenim mrežama osudili i šibensko – kninski župan i bivši gradonačelnik Knina Marko Jelić i njegova zamjenica Iris Ukić Kotarac te kninski HDZ. 
 
„Najoštrije osuđujem incident o kojem su danas izvijestili mediji, a koji se prije otprilike dva tjedna dogodio u Kninu, na brdu Gradina, prilikom čega su dvojica muškaraca skinula hrvatsku zastavu i popratnim ponašanjem odašiljali poruke mržnje. Kao aktualni župan Šibensko-kninske županije te bivši gradonačelnik Knina radio sam i radim na promicanju tolerancije, uključivosti i jednakopravnosti. Izrazito sam ponosan što smo u sredinama gdje žive hrvatsko i srpsko stanovništvo uspjeli ostvariti dijalog i sinergiju na korist opće zajednice”, napisao je Jelić u ime svoje nove stranke AP na društvenim mrežama. 
Iz kategorije: Vijesti