Datum objave: 04. Lipanj 2023

PRIZNANJE / Mladi šibenski skladatelj Borna Erceg dobio nagradu za najbolju glazbu za predstavu "Velika tvornica riječi"

Diana Ferić
Diana Ferić

Mladi šibenski skladatelj i profesor u Plesnoj školi pri OŠ Jurja Dalmatinca u Šibeniku Borna Erceg dobio je na 29. Susretu lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske nagradu za najbolju glazbu i to za predstavu "Velika tvornica riječi".
Ta je predstava Male scene iz Zagreba nastala prema poznatoj istoimenoj slikovnici Agnes de Lestrade, a spaja glazbeno, lutkarsko i dramsko kazalište. Na nov i inovativan način priča priču o zemlji Velike tvornice riječi u kojoj se riječi moraju kupiti kako bi se izgovorile, a većina riječi, osobito one važne poput volim te, iznimno su skupe. Borna Erceg je za tu predstavu skladao glazba na stihove Brune Margetića.

„Kad mi je producentica te predstave Buga Marija Šimić. Poruku da sam dobio nagradu nisam mogao vjerovati. Jaaaa? Ma daaaaaj...Ali, evo - trljam oči, provjeravam već 100 puta i stvarno piše "Borna Erceg". Hvala i veliko srce ko kuća ide cijeloj VTR ekipi!”, napisoa je nakon što je do njega stigla ta vijest na svom Facebook profilu.

Za skladanje te glazbe trebalo mu je samo 10 dana, kakao nam je ispričao uoči praizvedbe u prosincu prošle godine.
„Da mi je to netko prije dvije godine rekao da će mi to uspjeti ne bih vjerovao. Svjestan sam toga da prije dvije godine nisam imao znanje koje iman danas. Ponosan sam jer sam i s ovim dokazao da talent nije bitan. Bitna je volja, ljubav i ono najvažnije - znanje. Zvuči štreberski i akademski, ali znanje je nevjerojatno važno u umjetnosti. Možda baš meni i najvažnije, meni koji se rasplačem nekad na najobičniji ton, interval, akord, frazu”, ispričao nam je tada taj mladi glazbenik.

Iz kategorije: Vijesti