Datum objave: 03. Lipanj 2023

LOREDANA BAHORIĆ NIŽE PRIZNANJA / Prije nekoliko dana primila je regionalnu nagradu za životno djelo, a sinoć u Šibeniku priznanje Antun

Diana Ferić
Diana Ferić

Samo nekoliko dana nakon što joj je u Kempinski Hotelu Adriatic u Savudriji uručena prestižna regionalna nagrada u modnoj i lifestyle industriji My Global Fashion Awards i to za životno djelo šibenska modna dizajnerica sa zagrebačkom adresom Loredana Bahorić dobila je i jedan kipić, njoj vjerojatno vrlo vrijedan jer dolazi iz njezinog rodnog Šibenika. Sinoć joj je na poznatoj manifestaciji šibenske gimnazije Antun, uručen Antun u kategoriji „poznati učenik šibenske gimnazije”.
„Nikad nisam bila učenica s prosjekom 5. 0. Bila sam solidna učenica šibenske gimnazije. Odajem priznanje svima vama koji ste 5.0, ali želim samo kazati i da oni malo lošiji učenici imaju priliku jednog dana biti ovdje na mom mjestu”, kazala je Loredana držeći s ponosom u rukama taj kipić.

Loredana Bahorić jedina je modna kreatorica u Hrvatskoj koja ima svoju monografiju „Loredana Bahorić – 35 godina modnog stvaralaštva”, kojom je ta jedna od od najistaknutijih hrvatskih modnih dizajnerica okrunila svojih 35 godina modne karijere.

Umjetnički opus Loredane Bahorić svojom autentičnošću pripada međunarodnome kontekstu dizajnerskih dosega koji izlaze iz granica klasičnih modnih kolekcija i promišljanja modnog dizajna.

FOTO: Facebook

Iz kategorije: Vijesti