Datum objave: 01. Lipanj 2023

ULAGANJA U SPORT / Grad Šibenik obnavlja i modernizira povijesni sportski centar Miminac, bivši Sokolski dom i bivši Partizan sagrađen 1931. godine.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Završeni su radovi na obnovi i modernizaciji sportskog kompleksa Miminac bivšeg Partizana i Sokolskog doma čija je gradnja počela 6. rujna 1931. godine u sklopu proslave osmnog rođendana prestolonasljednika Kraljive Jugoslavije Petra Karađorđevića. Sokolski dom nazvan Kuća bratstva, slobode i jednakosti gradilo je Sokolsko društvo Šibenik, a kamen temeljac položio je profesor Niko Stipčević načelnik prosvjetnog odjeljenja Primorske Banovine. U temeljni kamen uložena je Povelja koja se i danas tamo nalazi. Sokolski dom bio je ishodište praktično svih sportova u Šibeniku osim nogometa posebno gimnastike i atletike, a kasnije nakon Drugog svjetskog rata kada je dobio ime Partizan, odbojke, ruzkometa te ponajviše košarke.
Stari šibenski Sokolski dom, odnosno Partizan, a danas sportski centar Miminac, sada je temeljito obnovljen i moderniziran. Ima sve potrene sadržaje i prostorije, a temeljito su obnovljene i sve instalacije kao i sportske sprave.
U tijeku sz radovi na nivelaciji nagiba vanjeskog terena i sustava odvodnje oborinski voda te na postavljanju 419 četvornih metara sportske gumene podloge, a bit će postavljen i video nadzor.
U obnovu i modernizaciju Miminca ulaže se oko tri milijuna kuna, od kojih je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske dao bespovratnih 524 tisuća kuna.
-
Osim Miminca, obnovili smo sportsku dvoranu Baldekin, osposobili i postavili umjetnu travu na pomoćni nogometni teren na Šubićevcu i napravili sportsko-rekreacijski centar u Ražinama Donjim. Pri kraju smo odabira izvođača radova za postavljanje parketa u dvoranu osnovne škole Meterize, na kojoj smo početkom godine sanirali krov, sportski centr Ljubica je kandidiran za sredstva za energetsku obnovu, a sportsko-rekreacijske zone Jamnjak čeka izmjene prostornog plana.“ - kazao je Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika .

Iz kategorije: Vijesti