Datum objave: 31. Svibanj 2023

Nogometni klub „Šibenik” namjerava obnoviti stadion sportskog centra „Ljubica” u Crnici. Grad Šibenik podržava takva ulaganje u sportske objekte.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nogometni klub „Šibenik” namjerava obnoviti stadion sportskog centra „Ljubica” u Crnici, a taj njegov projekt naišao je na odobravanje i potpuru Grada Šibenika koji podržava ulaganje u sportske objekte. Obnova stadiona sportskog centra „Ljubica” prezentirana je i dogovorena na sastanaku predstavnika Uprave Hrvatskog nogometnog kluba „Šibenik”, Zajednice sportova grada Šibenika, Javne ustanove Sportski objekti i predstavnika Grada Šibenika, na kojem se razgovaralo o razvoja sportske infrastrukture za potrebe HNK „Šibenik”. Prema prijedlogu stadion sportskog centra „Ljubica” će nakon obnove, uz dosadašnje namjene, služiti za rad s mlađšimekipama „Šibenika”.
-
Cilj nam je „Šibenik” postaviti na razinu koju zaslužuje i tomu pristupamo ozbiljno. Trenutno nemamo odgovarajuće uvjeti i potrebni prostor da to ostvarimo, a Šibenik pretvorimo u centar u kojem će djeca iz okolnih gradova trenirati i stjecati nogometne vještine. Također, plan nam je razdvojiti profesionalni i omladinski pogon, te svaki od njih kvalitetno razvijati. Prvi korak bi bio zamjena trave na stadionu Ljubice, uz želju da se i sa ostalim klubovima i udrugama koje ga koriste postigne kompromis u zajedničkom korištenju. - kazali su predstavnici „Šibenika”.
-Važno je da djeca imaju što više mogućnosti izbora jer je sport oduvijek i bio najzdravija moguća alternativa za razvoj mladog čovjeka. Grad Šibenik podržava ulaganja koja su ujedno korisna zajednici i pomoći ćemo u poslovima koji su u našoj nadležnosti. - poručio je gradonačelnik.

Iz kategorije: Vijesti