Sidebar Menu

Datum objave: 25. Svi 2023

JESTE LI ZNALI; neki djelatnici u ljekarnama zbog priziva savjesti neće vam dati sredstva za kontracepciju čak ni ako vam ih je propisao liječnik.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zaposlenici u ljekarnama mogu se zbog svojih osobnih uvjerenja i stavova pozvati na priziv savjesti koji im jamči Etički kodeks i odbiti dati ili prodati sredstva za kontracepciju pa čak i obične prezervative. Ljekarnici koji odbiju prodati ili dati od liječnika propisana kontrcepcijska sredstva, moraju u tom slučaju pozvati kolegicu ili kolegu koji nema konzervativni stav o kontracepciji i zaštitnim sredstvima. Sve je regularno i sve je po zakonu, a „Jutarnji list” otkriva da se takva praksa u hrvatskim ljekarnama uredno i bez problema provodi već petnaestak godina te da ljekarnici koji smatraju da se ljudski život mora štititi od začeća do prirodne smrti, mogu odbiti prodati ili dati od liječnika propisana kontracepcijska sredstva čak i ako njihovom uskratom ugrožavaju zdravlje i život pacjenta kojemu ih je liječnik dao.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.