Datum objave: 23. Svibanj 2023

GRADIMO HRVATSKU KAO TEHNOLOŠKU DESTINACIJU / Intenzivnije pozicioniranje šibenskog Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora jedinstvenog u Hrvatskoj.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Gradonačelnik Željko Burić i zamjenik Danijel Mileta sastali su se s dekanom Fakulteta elektrotehnike i računarstva prof.dr.sc. Vedranom Bilasom i novim voditeljem dislociranog Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr.sc. Bojanom Trkuljom. Na sastanku se razgovaralo o planovima za intenzivnije pozicioniranje šibenskog Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora koji je po svom sadržaju  jedinstven u Republici Hrvatskoj.
-Šibenski Studij nam je prioritet te planiramo osvježiti program Studija i poraditi na percepciji. Važno nam je ovaj Studij i uopće edukaciju  vezati uz gospodarstvo kako bi se umanjio disbalans kadrova koje educiramo i hrvatskog tržišta rada. Srednje tehničke škole izvrstan su rasadnik budućih inženjera i potrebno ih je osnažiti kako bi, zajedno s tehničkim fakultetima, upotpunili Hrvatsku kao tehnološku destinaciju, - kazao je Vedran Bilas.
-Razvoj visokog obrazovanja u Šibeniku je cilj kojem težimo od prvog dana. Želimo zadržati mlade i obrazovane kadrove jer samo tako možemo osigurati budućnost našem gradu. Uložili smo značajna sredstva u ostvarenje visokoškolske infrastrukture i na tom ne planiramo stati. Nedavno je ostvarena dopusnica za Studij sestrinstva pri šibenskim Veleučilištu, a uskoro vrata otvara i novi studenski dom. To je, vjerujemo, samo dio sadržaja koji će u skorom vremenu biti realiziran u Šibeniku, - kazao je gradonačelnik Burić.

Iz kategorije: Vijesti