Datum objave: 22. Svibanj 2023

KONAČNO / Dio znanstvenog skupa o Ivi Brešanu ove će godine biti održan i u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

U povodu 87. obljetnice rođenja velikana hrvatske književnosti Ive Brešana Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku u suradnji s Odjelom za kroatistiku Sveučilišta u Zadru organizira međunarodni znanstveni skup pod nazivom ‘Drugi Brešanov svibanj: kultura i politika’. Skup će biti održan 26. i 27. svibnja u Zadru i Šibeniku.

Dio programa koje se održava u Šibeniku započinje u petak, 26. svibnja u 19:30 sati u kazalištu predstavljanjem izabranih djela Ive Brešana, a predstavit će ih Vinko Brešić, Grozdana Cvitan i Martina Petranović.

Skup se nastavlja u subotu, 27. svibnja od 9:30 sati u Spomen sobi Ivi Brešanu, na kojem će izlagači, među kojima su Magdalena Dyras, Dejan Ajdačić, Nataša Govedić, Gabrijela Bionda, Danijela Marot Kiš, Ervin Pavleković, Goran Pavlić,  Ethem Mandić, Kim Cuculić, Igor Tretinjak, Leszek Małczak, Ana Gospić Županović, Aneta Głowacka i Martina Petranović, govoriti o raznim apektima Brešanova opusa, nastalog na konstantnom zanimanju za političke, ideološke i osobne čovjekove probleme.

Cijeli program dostupan je na linku.

FOTO: Željko Krnčević

Iz kategorije: Vijesti