Datum objave: 19. Svibanj 2023

POPLAVE / Vojska od 5200 vatrogasaca širom Hrvatske bori se s polavama i radi na sanaciji šteta. U Šibensko – kninskoj županiji s poplavama se borilo 114 vatrogasaca

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Širom Hrvatske s poplavama se bori i na sanaciji šteta radi vojska više od 5200 vatrogasaca. Najteže je i dalje na području Hrvatske Kostajnice gdje je i dalje na snazi izvanredno stanje obrane od poplave iako jeUna u postupnom opadanju. Vatrogasci su najviše intervencija imali na području Novske, Kutine, Lekenika, Karlovca, Duge Rese, Ogulina, Kostajnice, Popovače, Siska, Volodera i Gornje Gračenice. Najveći broj vatrogasaca angažiran je na području Karlovačke županije. Tamo je na obrani od poplave i sanacije šteta angažirano njih 796 s 277 vatrogasnih vozila te 6 čamaca. Izvanredno stanje obrane od poplava na snazi je u Karlovcu, dok se situacija u Zadarskoj županbiji postupno normalizira. Vatrogascio su najviše intervencija imali u Gračacu, Obrovcu, Benkovcu, Lišanima Ostrovičkim, Turnju i na otoku Pagu.

U Šibensko – kninskoj županiji vatrogasci su uspješno intervenrirali na obrani od poplava i sanaciji šteta u Kninu, Poiramatovcima, Kistanjama i Srimi. Tu je bilo angažirano 114 vatrogasaca s 52 vatrogasna vozila.

Poplave su ugrozile naselja i gospodarske objekte u čak 14 hrvatskih županija, a opasnost još uvijek nije minula iako je oborina manje, a većina je rijeka u opadanju.

Iz kategorije: Vijesti