Datum objave: 15. Svibanj 2023

DJEČJI VRTIĆ „OSMIJEH” – DIJAMANTNA EKO ŠKOLA / Vrtić „Osmijeh” s tri dječje predstave i radionicom pokazao zašto je dobio status dijamntne Eko-škole

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dječji vrtić Osmijeh” s tri dječje predstave i radionicom u šibenskoj Gradskoj knjižnici pokazao je danas zašto je dobio i kako je zaslužio status dijamntne Eko-školei te potvrdio svoju izvrsnost.
Dijamantni status Eko-škole potvrda su najkvalitetnijeg rada i uspješne primjene najboleg modela odgoja i obrazovanja za okoliš u predškolskim ustanovama,
a kako to izgleda u praksi zorno se vidjelo u Gradskoj knjižnici. Djeca iz Omijehove skupine Školjkice, područnog objekta Jurasi i njihovi roditelji danas u Gradskoj knjižnici tim su povodom izveli eko predstave "Odbačena boca", "Staklena priča" i "Otrgnuti papir". Sve tri priče autorsko su djelo „Osmijehovog” odgajatelja Nikole Perlića.

Dijamantni status Eko škole potvrda su izvrsnosti pedagoškog i odgojnog rada koji provodi Udruga Lijepa naša  koja je i nacionalni koordinator projekta međunarodne Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš FEE (Foundation for Environmental Education) u suradnji s Ministarstvom  znanosti i obrazovanja i Agencijom za odgoj i obrazovanje  u Republici Hrvatskoj. Program Eko – škola određuje i usmjerava način na koji se nastavni sadržaji, a koji su dio svakodnevnog nastavnog programa primjenjuju u svakodnevnom životu škole, a u tome je dječji vrtić „Osmijeh” postogao vrhunske rezultate.  

Iz kategorije: Vijesti