Datum objave: 09. Svibanj 2023

KRKAŠIMA U ČAST / Gradonačelnik Burić sa suradnicima među veslačkim nadama u VK Krka

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa suradnicima posjetio je danasšibenske veslačke nade koji se posljednjih mjeseci s regata vraćaju s brojnim odličjima i time Veslački klub Krka i Šibenik svrstavaju u sam vrh hrvatskog veslanja u godini u kojoj slavni šibenski klub obilježava 100 godina svog djelovanja.

Sportašice i sportaše gradonačelnik Burić je posjetio tijekom treninga te im čestitao na izvrsnim rezultatima, kao i na 100. obljetnici postojanja kluba. Poručio im je kako je veslanje važan segment sportskog života grada Šibenika te prepoznatljiv identitet koji ga krasi dugi niz godina.

Vi ste mladi ljudi koji su postigli zavidne rezultate na svim razinama, od lokalne do nacionalne i europske. Grad Šibenik ima sportaše kojima se može ponositi, a svojim trudom, mukom, zalaganjem i odricanjem promovirate sebe, svoj klub, ali i svoj grad. Svojim rezultatima primjer ste i motivacija svima nama, a posebice našim najmlađim sugrađanima, za koje mi je drago da se sve više uključuju u brojne sportove", poručio je u svom obraćanju prisutnima gradonačelnik Burić.

Predsjednik VK Krka Dražen Crnogaća nabrojao je posljednje uspjehe, a samo u ovoj sezoni Krkaši su osvajali medalje gotovo na svim natjecanjima na kojima su sudjelovali - na Kupu Dalmacije u Zatonu, Makarskoj, Dubrovniku i Muenchenu.

VK Krka je klub s dugogodišnjom poviješću. Osnovan je davne 1923. godine i od tada do danas podiže i odgaja naraštaje sportaša koji su svojim sudjelovanjem u njegovom postojanju i radu doprinijeli da se ime Krka prepoznaje kao izvorište ljudske i sportske kvalitete. Klub danas okuplja mnoštvo mladih veslačica i veslača koji pod budnim okom triju trenera i Uprave svakodnevno stvaraju veslačku sadašnjost i budućnost“, kazao je Crnogaća.

 

Iz kategorije: Vijesti