Datum objave: 09. Svibanj 2023

KONAČNO STIGLA DOPUSNICA / Najasen kreće dodiplomski Studij sestrinstva na Veleučilišti u Šibeniku s 40 izvanrednih studenata

Diana Ferić
Diana Ferić

Veleučilište u Šibeniku je, nakon deset godina nastojanja i priprema, dobilo od Ministarstva znanosti dopusnicu za izvođenje studijskog programa stručnog prijediplomskog studija Sestrinstvo koji kreće već od jeseni. Bit će upisano 40 izvanrednih studenata.

„Treća sreća”, kazao nam je dr.sc. Ljubo Runjić, dekan tog veleučilišta sretan što je upravo za njegovog mandata stigla dopusnica.
„Sjećam se da je prvi zahtjev za otvaranje tog studija poslan 2012, godine kada sam je bio asistent, drugi za mandata ministra Malenice i evo uspjeli smo iz trećeg puta. Ispunili smo sve tražene uvjete. Zaposlili smo troje stalnih predavala i to jednu kolegicu iz Medicinske škole i dvije iz Opće bolnice Šibenik. Opremili smo kabinete i to zahvaljujući  financijskoj pomoći od 600 000 kuna, koliko nam je dao Grad Šibenik i 100 000 kuna koje smo dobili od Šibensko – kninske županije. U studentskoj godini 2023 /24 upisat ćemo 40 izvanrednih studenata, a sljedeće 60, među njima 20 redovnih što je optimalno No ne stajemo na tome. Pripremamo i diplomski studij sestrinstva i još neke studije iz zdravstvenog sektora”, objašnjava dekan Runjić.  
 
"U provedenome postupku utvrđeno je da Veleučilište u Šibeniku ispunjava propisane nužne uvjete za izvođenje predloženoga studijskog programa koji su propisani Zakonom o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju. U skladu s navedenim, po pozitivnoj Akreditacijskoj preporuci Agencije od 24. travnja 2023. godine u postupku inicijalne akreditacije za izvođenje studijskog programa, uz prethodno mišljenje Akreditacijskoga savjeta Agencije, ministar znanosti i obrazovanja izdaje dopusnicu za izvođenje stručnog prijediplomskog studija Sestrinstvo. Studij se počinje izvoditi u akademskoj godini 2023./2024. u sjedištu visokog učilišta u Šibeniku, Trg Andrije Hebranga 11, u trajanju od tri godine, a njegovim se završetkom stječe 180 ECTS bodova . Optimalan broj studenata, prema podatcima iz elaborata o izvođenju studijskog programa koje je dostavilo visoko učilište, je 60 studenata”, stoji u Dopusnici koji je potpisao ministar Radovan Fuchs.
Iz kategorije: Vijesti