Datum objave: 04. Svibanj 2023

POTPORE / Šibensko - kninska županija podržala sedam turističkih projekata s ukupno oko 24 000 eura

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko-kninski župan Marko Jelić potpisao je danas Ugovore o sufinanciranju projekata u turizmu koji se provode u Skradinu, Drnišu, Promini, Pirovcu i tribunju. Riječ je o Programu sufinanciranja projekata iz turizma u 2023. godini kojim Šibensko-kninska županija dodjeljuje bespovratna sredstava za razvoj javne turističke infrastrukture te za manifestacije na području županije, a sve u cilju podizanja konkurentnosti turističkog sektora.

Bespovratna financijska sredstva za taj Program namijenjena su za sufinanciranje studijske i projektno-tehničke dokumentacije nužne za izgradnju, adaptaciju, uređenje i opremanje objekata javne i turističke infrastrukture te sufinanciranje događanja u turizmu koja imaju za cilj stvaranje dodatne ponude u turizmu. 

Kao i svake godine ulažemo u poboljšanje turističke infrastrukture zajedno s jedinicama lokalne samouprave i turističkim zajednicama. Cilj nam je promovirati mjesta gdje je turizam manje razvijen. Kao što možete vidjeti kroz ove aktivnosti za sufinanciranje u Drnišu financiramo Festival drniškog Merlota, koji je i brend. Zatim, u Skradinu je to Susret dalmatinskih klapa po kojem je mjesto i postalo prepoznatljivo. Tribunjci su postali poznati po 'Magarećim trkama' i nadam se da će i ove godine to biti uspješno kao i do sada. Općina Promina je pripremila projektnu dokumentaciju za pješačku stazu Seline-Ladenkuša-Puljane. U Drnišu je pripremljena projektna dokumentacija za izradu mlinova za obnovljenu staru mlinicu u kanjonu rijeke Čikole. Upravo najviše sredstava se izdvaja za pripremu ovakvih projektnih dokumentacija. Općina Pirovac ima manifestaciju 'Zlatni maslinari Pirovca', ponosni smo na njih, rade dobro i osvajaju nagrade. Na kraju, ostaje nam Skradin, s projektnom dokumentacijskom sportsko-rekreacijske zone Dubravica vrijednosti 6.500 eura”,kazao je župan Jelić.

Zamjenica župana Iris Ukić Kotarac istaknula je da je bilo još zainteresiranih korisnika Programa koji nisu zadovoljili propisane kriterije te ih je pozvala da se prijave na slijedećim sličnim projektima.Bespovratna financijska sredstva, po ovom Programu, namijenjena su za sufinanciranje izrade studijske i/ili projektno-tehničke dokumentacije nužne za izgradnju, adaptaciju, uređenje i opremanje objekata javne turističke infrastrukture, te sufinanciranje događanja u turizmu koje imaju za cilj stvaranje dodatne ponude u turizmu.

Korisnici bespovratnih sredstava su: Grad Skradin,  TZ Grad Drniš, TZ Grad Skradin, TZ Općina Tribunj, Općina Promina, Grad Drniš i TZ Općina Pirovac, u ukupnom iznosu od 24.356,25 EUR.

Predstavnici tih lokalnih samouprava istaknuli su da im svaki euro u proračunu puno znači te da to nisu jeidni projekti koje sufinancira na njihovim područjima Šibensko – kninska županija.

Iz kategorije: Vijesti