Datum objave: 03. Svibanj 2023

MANJE NOVCA ZA KORISNIKE PRORAČUNA / Vijećnici Županijske skupštine nisu prihvatili rebalans proračuna, nedostajale su ruke iz programske koalicije

Diana Ferić
Diana Ferić

Izmjene i dopune proračuna Šibensko – kninske županije koje je predložio župan Marko Jelić nisu prošle ni na današnjoj sjednici Skupštine Šibensko – kninske županije jer je za njih glasovalo samo 15 vijećnika, 11 ih je bilo protiv i 9 suzdržano. Za taj rebalans ruke nisu dogli ni vijećnici NL Stipe Petrina. Vijećnici drugog programskog partnera, SDP -a, su ih podržali. Zbog toga će neki korisnici proračunskih sredstava ostati uskraćeni, kazao je župan Jelić i dodao da za funkcioniranje Županije novca ima . Tako će, primjerice, zdravstvo ostati bez dodatnih sredstava od 2,5 milijuna, a obrazovanje za 1,2 milijuna kuna.

Dožupanica Iris Ukić Kotarac predložila županu da tu točku skine s dnevnog reda jer da rebalans nije stručno pripremljen u čemu je prozvala Upravne odjele za finacije i zdravstvo, a smatra i da se predlagač mora konzultirati s predstavnicima programske koalicije pa i s oporbom kako bi se postigao konsenzus . No to nije prošlo.

Iz kategorije: Vijesti