Datum objave: 27. Travanj 2023

NAKON TROGODIŠNJE STANKE / Ne propustite u nedjelju i ponedjeljak Sajam agroturizma u Skradinu, donosimo program

Diana Ferić
Diana Ferić

Tradicija se nastavlja. Nakon tri pandemijske godine ponovno se održava Sajam agroturizma Šibensko – kninske županije u Skradinu. Njegovo 12. izdanje bit će otvoreno u nedjelju 30. travnja u 11 sati u Kulturnom centru u Skradinu.

Na ovogodišnjem Sajmu županija partner Šibenbsko – kninskoj županiji je Međimurska županija koja će predstaviti svoju bogatu tradiciju proizvodnje i pripreme različitih prehrambenih proizvoda od meda i drugih pčelinjih proizvoda do mesa z tiblice, bučinog ulja, sireva do vrhunskog vina. Predstavit će i dio svoje bogate kulturne baštine, poput etnoblaga, ali i svoj turistički potencijal koji je Međimursku županiju učinio prvom regijom u Hrvatskoj nositeljicom oznake Green Destination za održivi turistički koncept.

Na Sajmu će se sudjelovati više od 120 izlagača. Prodajnog je karaktera, a njegov cilj je promocija tradicionalnih hrvatskih proizvoda uz naglašavanje važnosti isticanja njihove kvalitete i potencijala domaće poljoprivredne i prehrambene proizvodnje.

Održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Uz Razvojnu agenciju Šibensko-kninske županije i Razvojnog inovacijskog centra AluTech, u pripremi Sajma kao suorganizatori su sudjelovali: Grad Skradin, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Šibenik.

Sponzori Sajma su: Lučka uprava Šibensko-kninske županije, Nacionalni park Krka, Hrvatska poštanska banka, Zdravstvena ustanova Ljekarna Šibenik te Ceste Šibenik.

 

Iz kategorije: Vijesti