Datum objave: 27. Travanj 2023

SUĐENJE ZA KLEVETU / Okrivljenika Petrinu iz Primoštena na Općinski sud u Zadru privela policija, potom je zbog njega došla Hitna pomoć

Diana Ferić
Diana Ferić

Stipu Pterinu, načelnika Općine Primošten i predsjendika Skupštine Šibensko – kninske županije danas je policija, po treći put, iz Primoštena privela na sudsku raspravu u predmetu Općinskog suda u Zadru. On je jučer službeno pozvao novinare da u svojstvu javnosti dođu na tu raspravu i, kako je napisao, uvjere se u korumpiranost sudstva u Hrvatskoj.

Mogu samo reći da su došli po mene u 7 ujutro na kućnoj adresi i prevezli iz Primoštena u Zadar. Pa toj policiji nalaže ta sutkinja koja vodi predmet, iako nije u pravu”, tako je primoštenski načelnik Stipe Petrina objasnio zbog čega je na sud stigao u pratnji policije, pišu 24 sata.

Petrina je okrivljenik u privatnoj tužbi jednog šibenskog odvjetnika. Naime, načelnik je napisao pismo šibenskom gradonačelniku u kojem je napisao: "Vodovod je praonica novca i u njemu sudjeluje odvjetnik."Zbog toga ga s etuži za kazneno djelo klevete.

Uz policijsku pratnju u sudnicu Općinskog suda u Zadru stigla je i Hitna pomoć.

- Došla je Hitna jer je meni bilo loše. Nakon pregleda ušao sam u sudnicu, sutkinja je zaključila  raspravu i presuda će biti 2. svibnja, meni preostaje čekati - zaključio je primoštenski načelnik koji u Zadru ima još dva druga suđenja.

No, Općinski sud demantira Petrinu te su objasnili zašto je došao u pratnji policije.

- Okrivljenik više puta nije pristupio na zakazane rasprave iako je bio uredno obaviješten a nije ni pravdao svoj izostanak pa je izdan dovedbeni nalog za raspravu u 9 sati na koju su ga doveli djelatnici PU zadarske. No, okrivljenik je neposredno pred početak rasprave putem svog branitelja poručio da se ne osjeća dobro i da neće sudjelovati suđenju. Sutkinja je navela da će nazvati Hitnu medinsku pomoć i naložila pregled. Potom je okrivljeniku je izdana liječnička potvrda da se ne postoje nikakve naznake da bi se radilo o lošem stanju, pa je rasprava i održana -  kazao je Josip Dušević, zamjenik glasnogovornika Općinskog suda u Zadru, pišu 24 sata.

FOTO: Arhiva

Iz kategorije: Vijesti