Datum objave: 27. Travanj 2023

JOSIPA ČULINA EX RIMAC : Sigurno je da ću na Sudu govoriti istinu,a istina će nas osloboditi

Diana Ferić
Diana Ferić

Bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave i kninska gradonačelnica Josipa Čulina, do nedavnog razvoda poznata po prezimenu Rimac, stigla je na Zagrebački županijski sud, na kojem je optužno vijeće trebalo raspravljati o optužnici za sređivanje državnih ispita i nezakonito zapošljavanje.

No optužno vijeće je na kraju odgođeno, piše Index.hr

Josipa Čulina (ex Rimac): Poštujem domovinu. Istina će nas osloboditi

"Odgođeno je optužno vijeće s obzirom na to da je jedan od branitelja jučer otkazao punomoć i nije se pojavio danas, pa zato nisu stečeni zakonski uvjeti", rekla je odvjetnica Čuline Lidija Horvat. O optužnici nije htjela puno govoriti, tek je kazala da je prošlo već više od tri godine od uhićenja i da se nada da će u lipnju započeti meritorna rasprava.

O današnjoj nagodbi rekla je da je "malo neobičan trenutak za to jer je postojalo vrijeme od tri godine prije".

"Smatramo da je povrijeđen kazneni zakon, da nedostaju bitni elementi djela, nije jasna zakonska regulativa, nije tada bila donesena niti je danas jasno, tek je osnovano povjerenstvo koje odlučuje o etici državnih dužnosnika. Smatramo da postoje mnogostruke povrede Kaznenog zakona u tom segmentu", rekla je Horvat.

Potom je Josipa Čulina rekla: "Ja samo mogu reći sljedeće, da ja prije svega poštivam svoju domovinu i poštivam sve institucije, odazvat ću se na sve sljedeće sjednice optužnog i raspravnog vijeća i aktivno ću sudjelovati. Dopustite da ono što imam za reći prvo kažem tamo gdje je mjesto, a to je optužno vijeće, a ukoliko bude daljnji postupak, onda i na višim i nižim sudovima. U svakom slučaju, bit ću aktivna", rekla je.

Na novinarsko pitanje trebaju li neki strahovati od njenog dolaska: "Ne znam zašto vi uvijek imate potrebe naglašavati da netko treba strahovati. Ja ću samo reći jednu stvar, čuli smo puno mišljenja i pročitali puno komentara. Sigurno je da ću govoriti istinu, a istina će nas osloboditi."

Njena odvjetnica Lidija Horvat ranije je potvrdila je da će bivša političarka doći pred optužno vijeće koje po slovu zakona može zasjedati i bez nazočnosti optuženika.

Sudsko optužno vijeće u konačnici optužnicu može potvrditi, odbaciti ili vratiti tužiteljstvu na doradu, prenosimo s portala Index.hr.

FOTO: Screenshot

Iz kategorije: Vijesti