Datum objave: 25. Travanj 2023

VRIJEDNA DONACIJA / Kompanija MK Group donirala Gradu Šibeniku 40 000 eura za vrtićku djecu

Diana Ferić
Diana Ferić

Kompanija MK Group donirala je Gradu Šibeniku te Zagrebu, Umagu te Općini Nerežišće po 40 000 eura u sklopu svog društveno odgovornog programa “Podrška porodici’’.

Tim povodom jučer je u Zagrebu održan zajednički sastanak na kojem se razgovaralo o realizaciji donacija, izboru vrtića i namjene sredstava, kao i o predstojećim koracima koji će osigurati učinkovitu realizaciju projekta.

Prije svega zahvaljujemo MK Grupi što je uvrstila Grad Šibenik u program donacija predškolskim ustanovama. Donirana sredstva bit će usmjerena za potrebe uređenja i opremanja vanjskog dječjeg igrališta jednog od vrtičkih objekata gradske ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje Dječji vrtić Šibenska maslina“, rekao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Regionalni program „Podrška porodici“ pored Hrvatske provodi se i u drugim zemljama Adria regije u kojima posluje MK Group – Srbiji, Sloveniji i Crnoj Gori. Već sedmu godinu kompanija kroz njega novčano nagrađuje sve zaposlene koji postanu roditelji, uključujući zaposlene u Hrvatskoj. Interni program je zatim proširen donacijama ustanovama koje se bave djece i mladima, kao i jačanjem obitelji kao osnovne jedinice društva.

MK Group tvrtka je srpskoga poduzetnika Miodraga Kostića, jednog od najbogatijih biznismena u Srbiji, a bave se turizmom i nekretninama. Prije nekoliko godina preuzeli su  vlasnički udio od 49 posto u šibenskome trgovačkom centru Dalmare.

Iz kategorije: Vijesti