Datum objave: 25. Travanj 2023

HITNA MEDICINSKA SLUŽBA DOBILA NOVO VOZILO / Šibensko - kninska županija kupila i opremila novo sanitetsko vozilo vrijedno oko 84 000 eura

Diana Ferić
Diana Ferić

Župan Šibensko-kninske županije dr.sc. Marko Jelić uručio je jučer ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislavu Jukiću ključeve potpuno opremljenog novog vozila za sanitetski prijevoz, koje u potpunosti zadovoljavaju sve trenutno važeće standarde hitne medicinske službe.

Ravnatelj Tomislav Jukić nazočne je upoznao s tehničkim podacima sanitetskog vozila, kazao je kako je nabava vozila trajala cijelu godinu dana zbog poremećaja na tržištu isporuke vozila te najavio da bi do kraja godine trebali dobiti još jedno sanitetsko vozilo.

Okupljenima se obratio župan dr.sc. Marko Jelić kazavši da je prosječna starost sanitetskih vozila 7,79 godina što je jako puno za ovakvu službu. „Prošle godine smo kupili 6 sanitetskih vozila čime smo značajno oporavili vozni park djelatnosti sanitetskog prijevoza. Nije nam interes da s vozilima starim četiri ili pet godina prevozimo naše pacijente, a to se odnosi i na vozače koji su timovi u vozilu, jer na taj način povećavamo nesigurnost na cestama, odnosno ugrožavamo sigurnost svih koji su dionici takve potrebe”, kazao je.

Riječ je o vozilu marke OPEL MOVANO ukupne vrijednosti 83 932,99 eura zajendo s opremom.

Iz kategorije: Vijesti