Datum objave: 24. Travanj 2023

IZBORI ZA MJESNU SAMOUPRAVU / Liste grupe građana pobijedile HDZ u Starom Gradu, Perkoviću, Boraju, Jadrtovcu te na Brodarici i Žirju

Diana Ferić
Diana Ferić
HDZ je, kako neslužbeno doznajemo,  na jučerašnjim izborima za mjesnu samoupravu izgubio u 6   gradskih četvrti  i mjesnim odborima u kojima su im se suprotstavile liste grupe građana, a pobjedili su na Jadriji i Meterizama i u Raslini što je pomalo čudno jer je visoko na listi grupe građana bio dr.sc. Miljenko Bura, a Raslina i nije baš poznata kao utvrda HDZ -a. 
Izgubili su tako izbore u Starom Gradu u Šibeniku u kojem je lista koju je nosio Davor Živković dobila šest mjesta u Vijeću, a HDZ tri. „Pale” su i poznate utvrde HDZ -a Boraja i Perković u kojima  su također prevagu odnijele liste grupe građana jednako kao i na Brodarici, u Jadrtovcu i na Žirju. 
 
HDZ je istaknuo svoje kandidacijske liste za sve gradske četvrti i mjesne odbore osim u Zatonu u kojem je na izbore izašla  samo lista Borisa Dukića s kojim HDZ u Gradu Šibeniku odavno koalira. 
 
Za jučerašnje odbore za članove vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora bilo je prijavljeno  četrdeset pet kandidacijskih lista , među  njima  trideset sedam HDZ – ovih.

Službeni rezultati izbora još nisu priopćeni.

Iz kategorije: Vijesti