Datum objave: 17. Travanj 2023

GRADSKI PARKING / Gradski parking nastavlja s implementiranjem ITS- telematičkog sustava informiranja i navođenja vozača na parkiralištima u Gradu Šibeniku.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Poduzeće Gradski parking je na parkirališnim mjestima u ulici Put groblja i Sv. Nediljica ugradilo 60 radar parkirališnih senzora za prepoznavanje zauzetosti parkirališnih mjesta i dva LED informacijska panela, a u svrhu olakšavanja pronalaska slobodnog parkirališnog mjesta našim korisnicima. Nastavak je to priče koja se pokrenula 2017. godine uspostavom ITS- telematičkog sustava informiranja i navođenja vozača na parkiralištima u Gradu Šibeniku.
S obzirom da se iz raznih smjerova dolaska u grad, stvaraju velika prometna opterećenja, stvorila se potreba za pružanjem informacija vozačima o lokacijama i stanju slobodnih parkirališnih mjesta u realnom vremenu u gradu Šibeniku. LED display vozačima daju informaciju o slobodnom broju parkirališnih mjesta na obližnjem parkiralištu te je signalizacija istaknuta zelenom bojom, a u slučaju potpune zauzetosti parkirališta svijetli znak “ 0 slobodnih mjesta“.
Sveukupno je do sada postavljeno deset LED prometnih znakova i to na lokacijama:
-U ulici Ivana Meštrovića u Njivicama za sezonsko parkiralište TEF 
-Dva LED panela u Ulici kralja Zvonimira ( kod Poljane)
-Vukovarska ulica ( tzv. Tehnološka cesta)

-Ulica Ante Starčevića (Tržnica)
-Dva LED panela u ulici Stjepana Radića (kod ulaza u OB Šibenik)
-Ulica Zagrađe
-Ulica Put groblja
-Parkiralište SV. Nediljica

Vrijednost investicije je 18.028,00 EUR bez PDV-a, za novopostavljene radar parkirališne senzore i LED informacijske panele, a ugradnju je izvela tvrtka SICK Mobilisis d.o.o. iz Varaždina.

Iz kategorije: Vijesti