Datum objave: 12. Travanj 2023

FESTIVAL FLORA DALMATICA / Danas svi na Šubćevac, na zanimljivu edukativno – interpretativnu šetnju

Diana Ferić
Diana Ferić

U sklopu programa festivala Flora Dalmatica Udruga turističkih vodiča Mihovil iz Šibenika, Javna ustanova Priroda Šibensko – kninske županije i krajobrazni arhitekt Mate Rupić Šibenčane povest će danas zainteresirane građane put šume Šubićevac na edukativno – interpretativnu šetnju. Okupljanje je u 17 sati kod zoga za balote.

- Šetnja i ove godine okuplja stručnjake iz različitih područja koji, svatko iz svoje perspektive, priča zelenu priču ovog Šibenčanima omiljenog  prostora za šetnju i rekreaciju. Angela Bilić iz Prirode pričat će o flori i fauni koja tu obitava, o zaštiti prirode, Sandra Grgas i ja povest ćemo kroz zanimljivu povijest šume, a otkrit ćemo i što je sve Visiani radio, dok će krajobrazni arhitekt Mate Rupić dati osvrt na krajobrazni aspekt i njegove potencijale. Pridružite nam se u ovoj šetnji u kojoj se može čuti i koja vaša riječ o uspomenama koje vas vežu za Šubićevac“, kaže vodičica Zlatka Rodin.

U tijeku su prijave na utrku „Vrhovima Visianija“ u organizaciji Društva sportske rekreacije Sport za sve 08 Forca Šibenik. Riječ je o četvrtom izdanju rekreativne lige, a zainteresirani sudionici prijaviti se mogu preko weba stotinka.hr. Utrka će se održati u nedjelju, 16. travnja, od 16 sati.

-Utrka je kružna i kreće s ciljem od planinarske kuće Alat u smjeru Šibenika prirodnim označenim putem, sjevernom stranom brda Burnjak-Pisak prema samom vrhu gdje se nastavlja kretanjem u lijevo samim vrhovima brda i to sve prema dvjema lokacijama “Lokve“ gdje blago zaokreće ulijevo i gdje se vraća gdje na početak staze odnosno cilj utrke“, poručili su organizatori, dodajući: „Za sve informacije stojimo Vam na raspolaganju, a ukoliko s Vaše strane postoji želja i mogućnost da nam kroz različite opcije pomognete pri organiziranju aktivnosti, slobodno nas kontaktirajte i na tome bi Vam bili jako zahvalni.“. A prijaviti se možete preko Facebook stranice Društvo sportske rekreacije Sport za sve 05 Forca Šibenik.

Iz kategorije: Vijesti