Datum objave: 11. Travanj 2023

NOVA PROMJENA VREMENA : Pripremite se na pljuskove i grmljavinu, opet će zahladnjeti

Diana Ferić
Diana Ferić

Danas bi trebalo biti djelomice sunčano uz promjenljivu, ponegdje i povećanu naoblaku, a najviša dnevna temperatura bit će između 15 i 19 Celzijevih stupnjeva, javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Navečer i potkraj dana u sjevernim predjelima moguće je malo kiše. Vjetar prijepodne slab do umjeren jugozapadni, a popodne i navečer sjeverni i sjeverozapadni, prolazno i vrlo jak. Na Jadranu ujutro umjerena bura, a zatim sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Slično prognozira i meteorologinja N1 Televizije Tea Blažević, koja donosi prognozu i za ostatak tjedna. Kako javlja, srijeda će većinom biti stabilna i nešto toplija. Temperature će prelaziti 20 stupnjeva, kao i u četvrtak kad kreću promjene.

Toplo će biti i u četvrtak kako će jačati jugo, no bit će sve nestabilnije, štoviše, već od jutra će se za zapada intenzivirati oborina. Prema večeri, kako temperature budu padale, u Gorskom kotaru i Lici može kiša prijeći u susnježicu i snijeg, osobito u višim predjelima. Na Jadranu lokalno obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom.

U petak osjetno hladnije, i dalje nestabilno, s povremenom kišom, u gorju snijegom. I kraj tjedna proljeće nastavlja u nestabilnom tonu”, glasi prognoza Tee Blažević.

Iz kategorije: Vijesti