Datum objave: 10. Travanj 2023

USKRSNI PONEDJELJAK / Obilje raznolikih programa na Uskrsni ponedjeljak; od uskrsne euharistije na Skradinskom buku do Festivala žuzdija u Slivnom.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Obilje raznolikih programa organizirano je na Uskrsni ponedjeljak. Na Skradinskom buku u Nacionalnom parku „Krka“ slaviti se uskrsna euharistija u prirodi koju organizira Župa Skradin. Euharistijsko slavlje počinje u 11 sati pred crkvom sv. Nikole na Skradinskom buku, a predvodi ga biskup Tomislav Rogić.Ulaz na Skradinski buk na Uskrsni ponedjeljak besplatan je za sve hodočasnike, a za sve ostale posjetitelje ulaznice su jeftinije za dvadeset i pet posto.
T
radicionalni 33. Uskrsni doručak u Vodicama počinje u 9,45 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana. U kulturnom programu sudjeluju: Vodiške mažoretkinje, KU Vodičke Perlice, KUD Koledišće, Klapa Bunari i djeca DV Tamaris. Na velikom stolu uz tradicionalne delicije koje su se pripremale o Uskrsu Vodičani nude kroštule, fritule, karitule, bubice, jaja i najveću vodičku karitula pripremljenu prema tradicionalnoj recepturi.
Danas se u župi Svetog Stjepana Prvomučenika Slivno Ravno, Općina Slivno, održava 22. Vodički festival žudija. Na festival čuvara Kristova groba dolaze žudije iz 30 župa iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Tradicionalni Uskrsni domjenak u Skradinu počinje u 13 sati na Trgu Kneza Domagoja. Na blagdanskom stolu Skradinjani nude svoje tradicionalne uskrsne delicije i čuveni skradinski rižoto. Sve delicije pripremaju i daruju skradinski ugostitelji. Kako je Skradin, osim po ukusnoj hrani, poznat i po pjesmi, na danas će se tamo i pjevati uz gitare. Uskrsni domjenak u Skradinu organiziraju Turistička zajednica Grada Skradina, Grad Skradin i Udruženje obrtnika Šibenik.

Foto: Info Vodice

Iz kategorije: Vijesti