Datum objave: 07. Travanj 2023

NAKON TROGODIŠNJE STANKE / Sajam agroturizma ove godine se održava 30. travnja i 1. svibnja, a partner je Međimurska županija

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon trogodišnje stanke uzrokovane pandemijom, Šibensko-kninska županija organizira 12. Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije, koji će se održati u Skradinu 30. travnja i 1. svibnja 2023. godine.

Uz partnerstvo Međimurske županije, suorganizatori ovogodišnjeg Sajma su Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, Obrtnička komora Šibensko-kninske županije, HGK Županijska komora Šibenik, Grad Skradin, Razvojno inovacijski centar AluTech i Turistička zajednica Šibensko-kninske županije.

Međimurska županija pridružit će se 12. sajmu agroturizma Šibensko-kninske županije predstavljanjem svoje kulturne baštine, prezentacijom Turističke zajednice Međimurske županije o ruralnom turizmu, izlaganjem tradicijskih proizvoda i sudjelovanjem malih proizvođača - lokalnih OPG-ova.

Šibensko-kninska županija želi biti i poticaj te podrška Međimurskoj županiji, malim i velikim lokalnim poljoprivrednim proizvođačima, poduzetnicima i tradicijskim obrtnicima, kao i svim gospodarskim subjektima koji su na bilo koji način uključeni u poljoprivrednu industriju te će, kao županija partner, sudjelovati na manifestaciji URBANOVO 2023. - festival Pušipela, izlaganjem i promocijom tradicijskih autohtonih proizvoda.

URBANOVO - festival Pušipela, uz bogatu tradiciju održavanja, predstavlja jednu od najvećih gospodarsko-turističkih manifestacija sjeverozapadne Hrvatske kojoj, u organizacijskom smislu, najveći obol daju Društvo vinogradara i vinara Hortus Croatiae, kao strukovna udruga i Međimurska županija.

Urbanovo je višeslojna manifestacija koja se svake godine održava tijekom svibnja, a sadržajno je podijeljena u tri dijela: Festival Pušipela (sajam vina, vinarske i vinogradarske opreme), Dani otvorenih podruma te blagdan sv. Urbana uz vinski bal.

Središnji događaj je Festival Pušipela koji će se održati od 12. do 14. svibnja 2023. u Domu kulture u Štrigovi. Festival je u široj regiji prepoznat kao izvrsna platforma za promociju pijenja vina s naglaskom na zaštićenu međimursku vinsku robnu marku - Pušipel.

U tri dana trajanja Festivala, Urbanovo postaje mjesto susreta svih eminentnih proizvođača vina i vinarske opreme, poljoprivrednih proizvođača, poduzetnika, tradicijskih obrtnika te postaje medij za upoznavanje gospodarskih subjekata s najnovijim trendovima u proizvodnji i primjeni vinogradarskih i vinarskih uređaja i opreme.

U utorak 11. travnja 2023., župan Šibensko-kninske županije, dr. sc. Marko Jelić, i župan Međimurske županije, g. Matija Posavec, potpisat će sporazume o partnerstvu i suradnji, kojim će utvrditi da će zajednički organizirati nastup izlagača na 12. Sajmu agroturizma Šibensko-kninske županije i 24. izdanju vinskog festivala URBANOVO 2023. - festival Pušipela.

Iz kategorije: Vijesti