Datum objave: 06. Travanj 2023

OBRTNICI SE POTRUDILI / U Šibeniku na Uskrsni ponedjeljak fritaja od 5 000 jaja sa šparogama, u delicijama će se uživati i u Rogoznici i Skradinu

Diana Ferić
Diana Ferić

Udruženje obrtnika Šibenik priprema i ove godine za Uskršnji doručak koji će se održati na Uskrsni ponedjeljak fritaju od 5 000 jaja sa šparogama, a bit će tu i drugih delicija. Bit će posluženi na Trgu Pavla Šubića I s početkom u 11 sati.

Udruženje obrtnika Šibenik ove godine priprema sa svojim obrtnicima-ugostiteljima brojne delicije u Skradinu i Rogoznici. Uskršnji domjenka u Skradinu, na kojem će se moći kušati nadaleko poznat skradinski rižot, održat će se na Uskrsni ponedjeljak, 10.04., u 13 sati na Trgu kneza Domagoja. U nedjelju, na Uskrs, od 11 sati, Rogozničani i njihovi gosti mogu na središnjem dijelu rive u Rogoznici uživati u delicijama rogozničkih ugostitelja.

Ovim vrijednim aktivnostima Udruženja obrtnika Šibenik pridružila se i Obrtnička komora Šibensko-kninske županije koja je donirala uskršnje pogače potrebitima pri Caritasu župe sv. Ante u Kninu.

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika pri Udruženju obrtnika Šibenik započeo je s ovom manifestacijom još 2004. godine s namjerom očuvanja naših običaja blagovanja za Uskrs ali i s ciljem da na taj način pokažemo turistima taj dio naše baštine. Organiziranjem uskršnjeg doručka mi smo zapravo obilježavali početak turističke sezone a takvo značenje ova manifestacija ima i danas, dodatno obogaćena popratnim sadržajima uz potporu TZ Grda Šibenika i šibenske gradske uprave”, ističe predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik i potpredsjednik HOK-a Joso Smolić.

Iz kategorije: Vijesti