Datum objave: 04. Travanj 2023

RASLINA / Burić i Mileta obišli novouređeni trg u središu Rasline vrijedan oko 62 000 eura

Diana Ferić
Diana Ferić

Novouređeni trg u središtu Rasline danas su obišli gradonačelnik Željko Burić i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta sa suradnicima. S mještanima Rasline razgovarali su i o realizaciji budućih projekata. U sklopu obnove središnjeg trga uređeno je 130 m2 plohe, 470 m2 zelenih površina parka i 15 m2 parkovnih puteva. Ugrađene su i betonske kocke za sjedenje te slavina, čime je omogućena dostupnost pitke vode na trgu. U prostor je dodana ambijentalna rasvjeta pa će trg i u noćnim satima biti ugodno mjesto za sjedenje.

 

Vjerujem da će ovaj javni sadržaj itekako zaživjeti i biti koristan mještanima Rasline i njihovim gostima. Prostor je adekvatno hortikulturno i sadržajno oplemenjen. U kontinuitetu nastojimo pratiti potrebe naših sugrađana i, u skladu s proračunskim mogućnostima, ulagati u sve dijelove grada Šibenika. Do kraja godine Grad Šibenik će u Raslini urediti dječje igralište, a vrijednost radova i postavljanja sprava procijenjena je na 17 tisuća eura“, istaknuo je gradonačelnik Burić.

Ukupna vrijednost uređenja trga u Raslini je 62.046,64 EUR-a, od čega je 53 posto pokriveno novcem iz gradskog proračuna, a ostatak je subvencioniran osvojenim novcem s javnog poziva. Naime, Grad Šibenik prijavio je projekt na natječaj za provedbu tipa operacije 3.1.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ LRS LAG-A „MORE 249“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Nakon početnih problema s izborom izvođača radovi su započeli u prosincu prošle godine, a završili su prošli tjedan.

U protekle četiri godine Grad Šibenik je uložio oko tri milijuna kuna iz gradskog proračuna na infrastrukturne zahvate u Raslini. Kroz Program održavanja i gradnje komunalne infrastrukture uređivana su igrališta, betonirani nogostupi i održavana javna rasvjeta, a dodatno su u tri navrata uređene plaže i sanirano pomorsko dobro. U područnoj osnovnoj školi zamijenjen je krov i obnovljeni sanitarni čvorovi. Također, Grad Šibenik sufinancira autobusnu liniju za Raslinu s 33 tisuće eura godišnje“, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Iz kategorije: Vijesti