Datum objave: 04. Travanj 2023

USKORO UPISI DJECE U DJEČJE VRTIĆE / Evo što morate napraviti za upis putem aplikacije e-Upisi

Diana Ferić
Diana Ferić

Upisi djece u šibenske dječje vrtiće - DV Šibenska maslina, DV Smilje, DV Žižula, DV Sunce, DV Osmijeh i DV Brat Sunce za pedagošku godinu 2023/24. provodit će se putem aplikacije e-Upisi, dostupne na portalu e- Građani na poveznici https://gov.hr.

Svaka od navedenih odgojno-obrazovnih predškolskih ustanova upise provodi samostalno.

Preduvjet korištenja aplikacije e-Upisi je registracija roditelja u sustavu e-Građani, a prije same prijave na Natječaj za upis djeteta u dječji vrtić roditelji/skrbnici trebaju pročitati korisničke upute za roditelje.

Aplikacija će biti otvorena za prijavu u razdoblju od 06.travnja do 14.travnja 2023.g. do 12 sati.

Za pristup aplikaciji u katalogu usluga potrebno je izabrati opciju "Odgoj i obrazovanje", a zatim "e-Upisi u odgojno-obrazovne ustanove". Nakon prijave, odabire se opcija modul upisa u dječje vrtiće.

Zbog povezanosti s državnim servisima, sustav će dio potrebne dokumentacije automatski registrirati i dohvatiti u prijavu. Dokumente koje nije moguće pribaviti putem sustava e-Građani, potrebno je priložiti prijavi.

Na mrežnim stranicama svakog od pojedinih vrtića roditelji mogu pronaći detaljne informacije o vrsti programa i objektima koje nude vrtići te potrebnoj dokumentaciji koja se vrednuje prilikom bodovanja.

Roditelji svoje dijete mogu prijaviti u samo jednu predškolsku ustanovu.

Nakon dovršetka procesa prijava, iste će se pregledavati sukladno dostavljenoj dokumentaciji i prijavljenim prioritetima te će se izvršiti bodovanje.

Zahtjevi s nepotpunom dokumentacijom neće se razmatrati.

Za tehničku podršku i pomoć prilikom prijavljivanja u sustav e-Upisi, moguće je obratiti se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili broj 01 666 1555.

Detaljnije upute nalaze se u Prilogu UPIS U DJEČJI VRTIĆ-KORISNICKE UPUTE ZA RODITELJE.

Sve aktualne informacije i obavijesti roditelji mogu pratiti na mrežnoj stranici ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje u koju žele upisati svoje dijete.

U pedagoškoj 2023./2024. godini Dječji vrtić Blažena Hozana, Podružnica u Šibeniku, neće raspisivati upise, budući da su mjesta popunjena.

 

Iz kategorije: Vijesti