Datum objave: 31. Ožujak 2023

Provedite travanj na Krki uz promotivne cijene ulaznica za sve posjetitelje te dalmatinske oaze zelenila

Diana Ferić
Diana Ferić

NP „Krka“ otvara vrata proljeću promotivnom akcijom za sve posjetitelje koji ga odluče provesti u okruženju jedinstvene prirode, prepoznatljive u cijelome svijetu. Cijena ulaznice za sve kopnene lokalitete u travnju je snižena 25 %. To znači da posjetitelji mogu razgledati rimski vojni logor Burnum, najviši Krkin slap – Manojlovac, manastir Krka i novouređeni Eko kampus „Krka“ u Puljanima po cijeni od 7,5 eura za odraslu osobu. Za djecu od sedam do osamnaest godina ona iznosi 5,25 eura, dok je za djecu mlađu od sedam godina ulaz slobodan uvijek i svuda u Parku

Proljeće je simbol buđenja prirode pa se s prvim proljetnim danima otvaraju svi sadržaji u Nacionalnom parku „Krka“ i ponovno plove izletnički brodovi. Pred vama je mjesec ispunjen uživanjem u prirodi nemjerljive ljepote i izuzetnoj kulturnopovijesnoj baštini, koja se savršeno uklopila u okoliš krške rijeke, u kojem odolijeva prolaznosti vremena već tisućama godina”, kažu u tom nacionalnom parku.

U mnogim jezicima travanj dolazi od latinske riječi aprilis, za koju se smatra da dolazi od glagola aperire, što znači 'otvoriti', pa simbolizira otvaranje cvijeća i latica. Zato u travnju i NP „Krka“ otvara vrata proljeću promotivnom akcijom za sve posjetitelje koji ga odluče provesti u okruženju jedinstvene prirode, prepoznatljive u cijelome svijetu.

Na području izrazito siromašnom vodom, 72,5 km toka rijeke Krke prirodni je fenomen. Okružen četirima planinama i pod blagotvornim utjecajem mora, NP „Krka“ zelena je oaza u dalmatinskom kršu. Zato već danas isplanirajte svoj posjet Nacionalnom parku „Krka“ kako biste najbolje iskoristili proljetne temperature, sunčane dane i promotivne cijene koje će vrijediti cijeli mjesec. Radno vrijeme Parka u travnju je od osam do osamnaest sati, odnosno od deset do osamnaest sati za Burnum i manastir Krka, poručuju iz JU NP Krka.

Iz kategorije: Vijesti