Datum objave: 24. Ožujak 2023

HGSS / Šibenskoj Stanici Hrvatske gorske službe spašavanja Šibensko – kninska županija osigurala 26 500 eura za rad na zaštiti života i imovine.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenskoj Stanici Hrvatske gorske službe spašavanja Šibensko – kninska županija osigurala 26 500 eura za rad na zaštiti života i imovine u planinama i na nepristupačnim područjima te u drugim izvanrednim okolnostima u kojima treba primijeniti posebno znanje, opremu i kadrove koji se koriste u gorskom spašavanju.
Ugovor o financiranju HGSS-a Stanica Šibenik, u ime županije potpisao je šibensko – kninski župan Marko Jelić:
-
Kao turistička, pomorska, ali i brdsko-planinska županija suočavamo se s brojnim izazovima tijekom cijele godine, a posebno za vrijeme turističke sezone. Zbog toga je upravo ova služba, utemeljena na volonterskom radu, od iznimnog interesa za sigurnost naših građana i posjetitelja. Toga smo svjesni i zbog toga smo umjesto 125 tisuća kuna, koliko je HGSS do prošle godine dobivao od Županije, taj iznos povećali na 200 tisuća kuna, odnosno 26.500 eura. Slično smo učinili i u Kninu gdje smo propisanih 15 tisuća kuna podigli na 60 tisuća kuna, upravo zato što smo shvatili što ti ljudi rade i koliko nam znače. Nadam se da će ova sredstva pomoći u opremanju i da ćete dobiti konačno uređeno i opremljeno sjedište na prostoru Šibenika. - kazao je župan.

Foto: HGSS Stanica Šibenik / Joso Gracin 

Iz kategorije: Vijesti