Datum objave: 13. Ožujak 2023

PRIJEVARA STOLJEĆA / Hrvatski WC papir košta koliko i uvozni iz Italije, ali je 10 rola 78 grama lakše, a domaća rola ima čak 230 listića manje od uvozne talijanske

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Marko Boras Mandić, predsjednik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije i političke stranke Unija Kvarnera otkrio je i raskrinkao prijevaru stoljeća od koje boli gu... pardon glava. On se potrudio analizirati cijene WC papira. Obišao je prodavaonice i utvrdio da su cijene hrvatskog i talijanskog WC papira slične, odnosno da je uvozni talijanski WC papir u standardnom pakiranju od 10 rola neznatno jeftiniji.
Nakon usporedbe cijena napravio je temeljitu analizu te ustanovio da paket od 10 rola talijanskog WC papira teži 147 grama, a hrvatskog samo 69 grama odnosno čak 78 grama manje. Potom je razmotao rolu talijanskog i rolu hrvatskog WC papira i izbrijao listiće. Došao je do podatka da rola talijanskog WC papira koja košta manje više isto koliko i rola hrvatskog WC papira ima 352 listića, dok rola hrvatskog WC papira ima samo 120 listića, čak 232 komada manje.
Marko Boras Mandić upozorio je potrošače da će im rola WC papira iz Italije za istu cijenu trajati tri puta duže te je pozvao hrvatske regulatorne agencije i udruge za zaštitu potrošača da reagiraju te dovedu u red one hrvatske proizvođače WC papira koji na takav način varaju potrošače.

Iz kategorije: Vijesti