Datum objave: 11. Ožujak 2023

SRAZ NA ŠUBIĆEVCU / Šibenčani pobijedili Dinamo 2 : 1 i odigrali vrhunsku utakmicu,na utakmici bili i braća Sinkovići

Diana Ferić
Diana Ferić

Nogometaši Dinama doživjeli su poraz večeras u utakmici protiv HNK Šibenika, drugi put zaredom. Momčad Šibenik odigrala je vrhunsku utakmicu. osvojili su tri velika boda u borbi za ostanak svladavši na svom Šubićevcu vodeći Dinamo  s  2 : 1.

Pred kraj prvog poluvremena prvo je Matić pogodio za prednost, da bi ju potom povećao Dolček. Blijedi Dinamo, u dobrom dijelu i zaslugom odlične šibenske igre u oba smjera, uspio je od kraja utakmice tek smanjiti rezultat na konačnih 2:1.

Veliko je bilo šibensko slavlje poslije utakmice, kako i ne bi. A prednost nad Goricom sad je ponovno sedam bodova! Na dvoboj protiv aktualnog prvaka Šibenčani su, pod okriljem novog generalnog sponzora Fav Beta, istrčali u formaciji 4-4-2. Zadnja četvorka već uobičajena, Mina i Kvržić na bokovima, Perić i M. Matić kao stoperi, Đorić i Đira kao centralni vezni, u vezi su još Čanađija lijevo i Arai desno, dok su u špici zaigrali Špeljak i Dolček. U ovom dvoboju Šibenčani su bez Kvesića, Čopa, Poze i Krekovića. Prvi udarac prema golu u osmoj minuti: prema domaćem golu zaprijetio je nekadašnji kapetan Šibenika Marko Bulat.

Kapetan domaćin Lovre Rogić nije imao potrebe za intervencijom. Šibenski odgovor je daleko opasniji: Kvržić je ubacio s desne strane, na drugoj stativi je Čanađija, Ristovski je uputio udarac prema svom golu, ali Livaković je uspio iščupati tu loptu i poslati je u korner. Kakvu priliku su kreirali domaći nogometaši u 19. minuti: Đira je imao odličnu obrambenu reakciju, povukao je potom na suparničku polovicu, podvalio odličnu loptu lijevo za Špeljaka. Imao je napadač Šibenika odličnu priliku, no, na kraju nije to bio niti udarac u okvir gola, niti asistencija za Dolčeka na drugoj stativi. Dinamo pokušava preko Baturine nakon odlične asistencije Petkovića, trese se vanjski dio mreže. Još jednom mrežu matičnog kluba pokušava zatresti i Bulat, lagan posao ima Rogić u toj situaciji.

Više posla za Rogića je bilo u 33. minuti: opalio je Mišić iz daljine, boksao je to šibenski čuvar mreže. Malo primirje prekinuto je šibenskim golom u 40. minuti: prekid s desne strane izveo je Đira, Kvržić je na rubu 16 metara dodirnuo loptu, odbila se ona točno na nogu Mislava Matića koji manirom rasnog golgetera šalje loptu u donji desni kut, reprezentativni čuvar mreže Livaković bio je nemoćan. Šibenik je poveo s 1:0. Slavlje se na tribinama još nije ni stišalo, a domaća je tribina slavila i novi pogodak. Pogreška iskusnog Mišića, Dolček se sjurio sam prema golu Dinama, a onda sigurno zatresao mrežu za oduševljenje na šibenskom stadionu.

Na semaforu svijetli 2:0. Do kraja prvog dijela imala je Čanadijeva momčad i još jednu fantastičnu priliku: Dolček je centrirao s desne strane, a Arai u sredini kaznenog prostora nije uspio doći do lopte, već je zahvatio protivnika i umjesto mreže i vodstva od 3:0 zaradio žuti karton. Naravno, u svlačionicu su Šibenčani otišli presretni: zabili su dva gola, a obrambeno su zatvorili sve što je trebalo i neutralizirali favorizirane goste. Uzalud je gostima bio posjed od 75posto na poluvremenu, kad je na semafor pokazivao zasluženo šibensko vodstvo. Nisu više imali što čekati u Dinamovim redovima nakon minusa dva na poluvremenu.

Čačić je stoga od prve minute nastavka ubacio još jednog napadača – Drmića. Posjed lopte i dalje je bio na njihovoj strani, Šibenik se organizirano branio i svoju priliku vrebao iz kontre i polukontre. I treći dvoboj Bulata i Rogića otišao je na stranu domaćeg kapetana: u 53. minuti odlično je pucao Bulat, ne da domaći čuvar mreže gostima da ga matiraju. Sedam minuta kasnije Zagrepčani pokušavaju preko Mišića, odlazi to pored okvira gola. Nije goste išlo iz igre, ali jest iz prekida: Šibenčanin Bulat izveo je korner, a glavom loptu iza leđa Rogića šalje Ristovski. Igrala se 63. minuta utakmice. Pet minuta potom Petkovićev slobodnjak zapeo je u živom zidu, a sudac Kolarić odmah je dosudio novi slobodan udarac za goste, ovog puta puno bliže rubu kaznenog prostora.

Pri tome je pokazao i žuti karton domaćem napadaču Dolčeku, iako je TV snimka odmah pokazala da je Dolčeka lopta pogodila u leđa. Neshvatljiva odluka, ali, na sreću, nije Dinamo iskoristio sudački poklon. Petković ni ovoga puta nije bio precizan. U 79. minuti kratkotrajni prekid utakmice, BBB su nekoliko baklji ubacili u teren (tijekom drugog dijela i Funcuti su ubacili dvije u teren). Najveće Dinamove prijetnje stižu iz prekida, kroz igru ne uspijevaju gotovo ništa. Tako ni do kraja utakmice nismo zabilježili neku veliku priliku pred šibenskim golom. Šibenik se fantastično branio, svoje šanse je iskoristio i posve zasluženo može uživati u ovoj večeri i velikoj pobjedi nad aktualnim prvakom iz Maksimira.

Posebni gosti HNK Šibenika na večerašnjoj utakmici bili su članovi hrvatske seniorske veslačke reprezentacije. Braća Martin i Valent Sinković, ali i ostatak reprezentacije već tradicionalno pripremaju se u Zatonu i Šibeniku, te su iskoristili priliku da pogledaju i večerašnji dvoboj na Šubićevcu, piše ŠIBENIK In.

Iz kategorije: Vijesti