Datum objave: 08. Ožujak 2023

POKLON DJECI / Duška Zaninović Duki oduševljavala je u kulinarskim emisijama,a sada razveseljava djecu svojom lutkarskom predstavom

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanka Duška Zaninović Duki slavu je stekla natječući se i pobjeđujući u kulinarskim emisijama, a poznata je i kao primijenjena umjetnica. Sada se okreće stvaralaštvu za djecu. Tako je jučer u DV Osmijeh u Jurasima izvela predstavu „Brzuljak”.  Duška je dugo godina radila kao teta u vrtiću pa ima pedagoško znanje i iskustvo, a za nastavak ove predstave zaslužna je njezina unučica Ella.

 
Brzuljak je najbrži crvuljak u gradu. Hrani se s jabukama i drugim voćem. Ne voli slatkiše i čokoladu i jako je snažan. Stalno se utrkuje s drugima i uvijek pobjeđuje. No jednog dana se zalijepio u parku za žvakalicu i puno smeća. Pojavila se Brzuljkica koja ga je pobijedila. Ražalostio se, osamio i plakao i jednoj jabuci, a ona ga je tješila pozvala ga je  da se druže. Htjeli su se opet natjecati, ali učili su na stazi puno smeća koje su očistili da im ne bi smetalo. Brzuljak je na kraju poručio da će sada svima govoriti da ne bacaju papiriće i drugi otpad bilo gdje i da ga odlažu u vrećice i kante. Duška je za predstavu napisala i uglazbila i kratki song. 
 
“Najprije sam napravila lutku Brzuljak i donijela ga Ellici koja je bila oduševljena. Cijeli dan sam joj glumila s njima kao glavnim likom, a ona se cijelo vrijeme obraćala njemu ko da mene nema...Sljedeći put kad sam joj došla u posjet napravila sam Brzuljkicu i složila mali igrokaz s ekološkom tematikom.Budući da je Ellica ponovno bila oduševljena i tjerala me da joj priču igram još, još i još odlučila sam je kao predstavu odigrati klincima u njezinom vrtiću u Velikoj Gorici. Tete i klinci su me nagradili dugim pljeskom, a  pjesmu koja je u predstavi pjevali su  nekoliko puta. Shvatila sam da sam uspjela zadovoljiti najmlađe gledatelje pa se  rodila ideja da tu predstavu poklonim klincima u Šibeniku”, ispričala nam je Duška dodavši da je povratak lutkarstvu i vrtiću ispunilo srećom.
 
Jednako sretni bili su i tete i djeca u vrtiću Osmijeh, a Duški je u planu tu predstavu pokloniti i drugim vrtićima u Šibeniku.
Iz kategorije: Vijesti