Datum objave: 01. Ožujak 2023

RURALNI TURIZAM / Nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” dobili vinarija Testament, seljačka gospodarstva Marcelovi dvori i OPG Marka Duvančića.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj dodijelila je ovogodišnje nagradeSuncokret ruralnog turizma Hrvatske”. U konkurenciji 161 kandidat iz 18 hrvatskih županija te po prvi puta pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, 16 kandidata iz Bosne i Hercegovine, šibenska vinarija Testament osvojila je srebrnu povelju u kategoriji vinskog turizma, agroturizam Marcelovi dvori dobio je posebno priznanje za očuvanje tradicije i običaja u kategoriji turistička seljačka gospodarstva, a posebnim priznanjem za kreativnost i inovativnost u ruralnom turizmu u kategoriji tradicijska ruralna domaćinstva nagrađen je OPG Marka Duvančića iz Promine.
Najviše priznanja za izvrsnost ruralnog turizma dobile su Zagrebačka županija (7) i Osječko-baranjske županije (6). Prema kriteriju većeg broja zlatnih priznanja i povelja šampionsku tituluZlatni suncokret”, osvojila je Općina Kneževi vinogradi.

Priznanje „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji, čuva izvornost te povezuju sudionici ruralnoga turizma, a dodjeljuje se u osam kategorija: turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijska gastronomija, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti, kao i oni koji imaju zaštićene i marketinške oznake. uz jednu šampionsku nagradu dodijeljene su zlatne, srebrne i brončane povelje te posebna priznanja, podijeljena po kategorijama.

Iz kategorije: Vijesti