Datum objave: 28. Veljača 2023

ČESTITKE / Gimnazija Antuna Vrančića u Šibeniku prva među školama Hrvatskoj dobila EXPERT STEM oznaku

Diana Ferić
Diana Ferić

Gimnazija Antuna Vrančića u Šibeniku postala je prva hrvatska škola kojoj je dodijeljena EXPERT STEM oznaka! Dodijelila joj je europska inicijativa STEM School Label, pod vodstvom Scientixa - najveće zajednice za STEM obrazovanje u Europi!

Naša škola pristupila je procesu stjecanja oznake prije godinu i po dana kad smo nakon prve prijave dobili oznaku kompetentne škole. Nakon toga uslijedilo je razvijanje školske STEM strategije, dodatno razvijajući jake strane i unaprjeđujući slabija područja. Kroz iduću školsku godinu prikupljali su se i prijavljivali novi dokazi o aktivnostima koje se provode u STEM području u sedam različitih kategorija, od projekata, izložbi, edukacija, tematskih izleta, sudjelovanja u raznim domaćim i međunarodnim aktivnostima, inovativnim primjerima iz prakse namijenjenima učenicima pomažući im time konceptualizirati razne teme iz znanosti, matematike, informatike integrirajući ih u svakodnevni rad škole i nastavu. Prijavi za novu oznaku pristupili smo nakon isteka ranije dodijeljene, a na temelju svih dokaza i ispunjenog samoevaluacijskog upitnika s ostvarenih preko 200 bodova, dobili smo najviši status - oznaku ekspertne STEM škole!”, kažu u šibenskoj gimnaziji.

Škola koje nose tu oznaku ima tek nekoliko u cijeloj Europi. To su škole koje su dokazale izniman pristup, rad, rezultate i strategiju razvoja STEM područja!

FOTO: Arhiva

Iz kategorije: Vijesti