Datum objave: 22. Veljača 2023

NEJEDNAKOST DJECE / Predstavnici roditelja djece iz privatnih i vjerskih vrtića opet se obratili gradskoj vlasti

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstavnici roditelja djece koja polaze privatne i vjerske vrtiće u Šibeniku obratili su se još jednim pismom javnosti upućenim zapravo  gradskoj vlasti. Osvrnuli su se na to što nije provedno obećanje da će svi roditelji plaćati istu cijenu boravka djece u vrtićima bez obzira na to tko je osnivač vrtića, ali i na organizaciju šibenskih dječjih maškara iz koje su privatni i dječji vrtići bili izuzeti. Pismo prenosimo u cijelosti:

Ovim putem želimo se zahvaliti Gradu Šibeniku što je u novoj 2023. godini ispoštovao obećanje dano putem medija i na zajedničkom sastanku, te je nama roditeljima, čija djeca pohađaju privatne i vjerske vrtiće uplatnica svedena na 90€. Također, zahvaljujemo Gradu Šibeniku što je u organizaciji programa poklada još jednom pokazao da su sva djeca grada jednaka. Naravno da je iznad navedena zahvala ironična, jer se ništa od navedenog nije dogodilo. Cijena vrtića i dalje je 130€, ali ono što nas roditelje najviše žalosti je činjenica da ove godine djeca koja pohađaju privatne i vjerske vrtiće od Grada nisu dobila poziv da sudjeluju na pokladama, iako su pozivnice stizale posljednjih 20 godina, od početka postojanja privatnih i vjerskih vrtića. Žalosno je da se Grad Šibenik, odnosno njegovi “vođe” obračunavaju sa ravnateljicama privatnih i vjerskih vrtića preko leđa naše djece. Bravo Šibenik, bravo gradonačelniče, pokazali ste da ste dosljedni barem u nečemu. Na našu žalost, dosljednost je vidljiva u diskriminaciji 700 djece koja nisu u gradskim vrtićima. DND Šibenik (Društvo naša djeca Šibenik) uistinu je prije slao pozivnice i organizirao sastanke i "okupljao" entuzijaste zaljubljenike u maskenbal, ali Grad daje sredstva. DND Šibenik je stao s djelovanjem to je istina, ali nije u drugim gradovima to posao koji odrađuje DND pa su se maškare održale i u manjim mjestima i gradovima kao u Zatonu i u Drnišu, Murteru tradicionalno ... Za to postoje udruge i ljudi u gradu koji za organizaciju takvih i sličnih manifestacija dobivaju novac i plaću. Grad je sponzor ili turistička zajednica. Tko je dobio novac ove godine za organizaciju zna se ili ne zna se nije ni bitno. Podsjetili bi kako Grad nije dao dozvolu nama, predstavnicima roditelja djece koja pohađaju privatne i vjerske vrtiće, da obilježimo Međunarodni dan djece na Poljani pod objašnjenjem da Poljana nije sigurna za takve manifestacije i okupljanje tolikog broja djece, pa su organizatori bili upućeni na velike površine poput dvorana, stadiona i igrališta. Još bi valjalo naglasiti da na maškarama nisu bila sva djeca! Ne samo da je jadno što su za organizaciju svega privatni i vjerski vrtići kao i škole saznali preko medija nego je i neprofesionalno i diletantski odrađen posao jer nisu pozvane službeno niti srednje, niti osnovne škole, kao niti privatni i vjerski vrtići, a u gradskim vrtićima su, na žalost, ostala i sva djeca manjeg uzrasta i također nisu sudjelovala u maškarama jer je vrijeme održavanja manifestacije bilo u radno vrijeme većine ljudi. Time je iz ovog događaja izostavljen izrazito veliki broj djece i građana. Stječe se dojam da su na papiru sva djeca bitna, ali u stvarnosti to nije ni blizu istini. Grad je dvoličan. Ima dvostruka mjerila. Ne može i ne smije biti diskriminacije među djecom, ali evo to se opetovano čini! Ovo je postala već lakrdija i sramota Grada, odnosno njegove politike, stoji u pismu predstavnika roditelji djece privatnih i vjerskih vrtića koje potpisuju:

Martina Erak Bačelić (DV Sunce) Loredana Huljev (DV Osmijeh) Nataša Jurešić (DV Blažena Hozana) Ivan Maretić (DV Žižula) Antonio Vlahov (DV Brat sunce)

Iz kategorije: Vijesti