Datum objave: 19. Veljača 2023

Udruga nezavisnih župana, gradonačelnika, načelnika i vijećnika izlazi na izbore: Traži javnu upravu u kojoj stranačke iskaznice neće biti faktor zapošljavanja kao u sadašnjem sistemu.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Udruge Nezavisnih župana, gradonačelnika, načelnika te gradskih i općinskih vijećnika Republike Hrvatske koja je, po vlastitoj ocjeni, brojem političara i dužnosnica koje okuplja trenutno druga političku snagu na lokalnoj i regionalnoj razini u Hrvatskoj, nositelj je projekta njihovog udruživanja i zajedničkog izlaska na nacionalne izbore.

Vodeći članovi udruge među kojima je šibensko – kninski župan Marko Jelić raspravljali su o perspektivama i budućnosti nezavisnih političkih aktera u Hrvatskoj. Istaknuli su da su se u svojim sredinama i rezultatima koje su postigli istaknuli kao ozbiljni pojedinci te da je to značajan kapacitet za zajednički izlazak na sljedeće parlamentarne izbore. Ideje o tomu kakva treba biti ta nova opcija koju stvaraju nezavisni župani, gradonačelnici, načelnici i vijećnici koja će promijeniti sadašnji politički sustava Hrvatske iznijeli su Marko Jelić župan Šibensko-kninske županije, Filip Zoričić, gradonačelnik Pule, Ivan Janković, gradonačelnik Grada Gline, Petra Radić, načelnica Općine Podgora i Ante Dabo, gradski vijećnik u Gradu Novalji.
-Nezavisni obnašatelji izvršne vlasti nemaju stranačke resurse, izborni legitimitet su dobili svojim imenom i prezimenom, a konkretni rezultati ih jedino drže na političkoj sceni. Upravo konkretne reforme najviše nedostaju Hrvatskoj, - istaknuto je na skupu.
Na skupu Udruge Nezavisnih razgovaralo se i o pitanjima reformiranja javne uprave u Hrvatskoj.
Nezavisni su se složili kako je javna uprava vapi za preslagivanjem
-Trebamo težiti prema racionalnijoj i funkcionalnoj javnoj upravi u kojoj stranačke iskaznice neće biti faktor zapošljavanja kao što je praksa u sadašnjem sistemu.

 

Video

Iz kategorije: Vijesti