Datum objave: 16. Veljača 2023

INNOVAMARE / U Šibeniku osnovan Digitalni inovacijski HUB-a InnovaMare, institucija za razvoja inovativnih morskih tehnologija i transformaciju plave ekonomije.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U Šibeniku je danas osnovan Digitalni inovacijski HUB-a InnovaMare, institucija za razvoja inovativnih morskih tehnologija i transformaciju plave ekonomije. Projekt vrijedan 5,6 milijuna eura financira se iz fonda prekograničnog programa Interreg Italija-Hrvatska. Osnivanje DIH-a InnovaMare podržava 16 organizacija iz Italije i Hrvatske potpisnica Sporazum o suradnji na razvoju inovacijskog ekosustava Innovamare, i uspostavi DIH-a Innovamare. Osnivači DIH-a InnovaMare su Hrvatska gospodarska komora, Šibensko-kninska županija, Institut Ruđer Bošković i Sveučilište u Zadru.
Osnivačku skupštinu je vodio župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić koji je istaknuo da je županija odlučila podržati ovu inicijativu i postati jedan od osnivača jer je DIH InnovaMare primjer suradnje različitih institucija u kojem će se dodatno poticati sektore plave ekonomije, ali na održiv način u kojem ćemo sačuvati Jadransko more za buduće generacije.
Prorektor Sveučilišta u Zadru Josip Faričić je naglasio da svojim sudjelovanjem u DIH-u vidi priliku da budu dio zajednice koja će sudjelovati u aktivnostima u kojima će na inovativan i kreativan način stvoriti smjernice i pripremiti se za izazove u sektorima plave ekonomije.
Tomislav Radoš potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj naglasio je
da HGK je pružila snažnu potporu osnivanju DIH-a jer vjeruje da je to put prema novoj strategiji plave ekonomije i jer se samo kroz povezivanje svih dionika može osigurati dodatna vrijednost za cijelo društvo.

Iz kategorije: Vijesti