Datum objave: 10. Veljača 2023

ZAHVALJUJUĆI PRIVATNIM DONATORIMA / Odjel pedijatrije u Šibeniku dobio novi EEG uređaj na neuropedijatriju

Diana Ferić
Diana Ferić

  Odjel pedijatrije Opće bolnice Šibensko-kninske županije dobio je novi EEG uređaj vrijedan 35.935 eura i to kao donaciju privatnih osoba koje žele ostati anonimni. 

Donirani EEG uređaj koristit će Neuropedijatrijska ambulanta Odjela za pedijatriju Opće bolnice Šibensko-kninske županije, u kojoj se obavlja dijagnostika neuroloških bolesti i stanja kao što su perinatalna oštećenja mozga, neurorazvojni poremećaji, epilepsije i epileptički sindromi dječje dobi i drugo.

EEG uređaj sadrži stacionarni 32-kanalni EEG sustav s video sustavom za praćenje pacijenta, mogućnost dugotrajnog snimanja moždane funkcije i polisomnografsko snimanje, te odvojenu stanicu za očitavanje i analizu EEG-a, što će uvelike poboljšati dijagnostiku, praćenje, a time i liječenje neurorizične djece.

U Hrvatskoj se godišnje rodi oko 10 posto djece s neurorizicima, od čega je oko tri posto djece visokoneurorizično, i potrebno je što prije krenuti u što kvalitetniju dijagnostiku kako bi se krenulo u adekvatno liječenje, rehabilitaciju i omogućavanje što kvalitetnijeg života djece.

Ovaj uređaj je još jedan u nizu iskoraka u moderniziranju medicinske opreme u Općoj bolnici Šibensko-kninske županije, a zahvaljujući njima najmlađim pacijentima biti pružena kvalitetnija zdravstvena skrb, poglavito u segmentu praćenja djece s neurorizicima.

Iz kategorije: Vijesti