Sidebar Menu

Datum objave: 10. Veljača 2023

DRUGI MANDAT / Nives Nikolac izabrana je po drugi put za predsjednicu Županijskog suda u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Nives Nikolac izabralo je Državno sudbeno vijeće (DSV) u četvrtak za predsjednicu Županijskog suda u Šibeniku na iduće četiri godine. Nikolac je to drugi mandat na funkciji na kojoj je 2019. godine zamijenila Sanibora Vuletina

Izabrali su i predsjednike odnosno predsjednice županijskih sudova u Osijeku, Splitu i Slavonskom Brodu.

I dok je Nives Nikolac ostala na čelu šibenskog, a Dubravka Šimić slavonskobrodskog Županijskog suda za predsjednike sudova u Osijeku i Splitu izabrani su kandidati koji su također obnašali te dužnosti, ali su s njih otišli jer nisu prošli reizbor.

Zvonko Vrban, novoimenovani predsjednik osječkog suda, tako prošle godine nije izabran na istu dužnost iako je bio jedini kandidat.

Bruni Kleinu istekao je mandat predsjednika Županijskog suda u Splitu nakon što je otkriveno da se tijekom pandemijske zabrane okupljanja 2021. s još nekim splitskim sucima i javnim osobama družio u konobi Željka Keruma. Za splitske županijske suce je zaključeno da time nisu prekršili etički kodeks, a u svibnju prošle godine predsjednik Vrhovnog suda je za vršiteljicu dužnosti predsjednika postavio sutkinju Tihanu Pivac.

Vrbanu je raniji mandat na čelu osječkog suda istekao 21. prosinca kada je predsjednik Vrhovnog suda postavio vršitelja dužnosti Miroslava Rožca.

Istovremeno osječki je sud izvijestio da je Vrhovni sud u povodu prijave protiv Vrbana odlučio ne pokrenuti stegovni postupak jer je utvrdio da u njegovom postupanju nije bilo zloupotrebe ovlasti kao predsjednika suda.

Vrban, Klein i Dubravka Šimić na novu dužnost stupaju od 1. ožujka, a Nives Nikolac od 22. ožujka 2023.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.