Sidebar Menu

Datum objave: 09. Veljača 2023

I ONI SU STANOVNICI GRADA / Boris Radovčić svakodnevno hrani golubove u središtu Šibenika, kao što je nekad radila popularna Golubica

Diana Ferić
Diana Ferić

Tradicija se nastavlja. Početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća u Šibeniku je bila popularna jedna žena koja je svaki dan ispred dućana koji smo zvali činovnička zadruga hranila golubove. Zvali su je Golubica. Na šibenskim ulicama još ima takvih ljudi. Boris Radovčić svakodnevno hrani golubove uz park ispred crkve Gospe van Grada, a oni samo što mu ne jedu iz ruke. Pridruže im se igalebovi. Zahvalni su mu na tim mrvicama kruha, pogotovo u ovim hladnim danima.

Golubovi su stoljećima dio šibenske svakodnevice. Neki ih smatraju smetnjom, a neki ukrasom gradskih ulica. Neki gradovi poput Dubrovnika imaju službu koja se brine o hranjenju golubova. Lani su u proračunu za to izdvojili gotovo 40 000 kuna.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u:

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.