Datum objave: 08. Veljača 2023

ĆIRO JE CIJENIO ŠIBENIK, A O ŠIBENČANIMA JE GOVORIO: Šibenčani su pravi i pošteni domoljubi, ali malo zajebani kao ljudi

Diana Ferić
Diana Ferić

Ljubitelji nogometa, ali i i mnogi drugi opraštaju se emotivnim porukama na društvenim mrežama od „trenera svih trenera” Miroslava Ćire Blaževića koji je preminuo jutros u 88 godinu nakon duge borbe s rakom. Za dva dana je trebao proslaviti 88. rođendan.

Hvala ti za 82. i bijeli šal, 98. i francusku kapu, za galvanizaciju, motivaciju i svu zajebanciju. Počivaj u miru treneru svih trenera”, „Adio legendo” neke su od poruka koje se ispisuju njemu u čast. Čiro je bio i „čovjek iz naroda” i drag gost na nekim manifestacijama u Šibensko – kninskoj županiji”, primjerice na 10. , jubilarnom „Biličkom srcu” ili u Pirovcu na što su danas posjetili i načelnici tih općina.

Posjetimo da je Šibenčanin, redatelj i novinar Ivan Živković snimio je 50 – minutni film o Ćiri Blaževiću,a u ekipi su bili uglavnom Šibenčanin- snimatelj Tomislav Krnić i montažer Vladislav Čolić, svi Šibenčani. U stvaranju filma znatno je pomogao i bosansko-hercegovački novinar i književnik Emir Imamović Pirke, šibenski zet.

Ćiro je volio Šibenik i Šibenčane. Prije nekoliko godina u razgovoru s novinarom Ivom Mikuličinom kazao je:

Pozdravi mi cijeli hrvatski Šibenik. To je možda i najljepši grad na Jadranu. I ne samo to. Šibenčani su gotovo najvitalniji dio hrvatskog naroda. Tko može zaboraviti onaj legendarni poklič "Oba su pala“!? Koliko ste tek velikih ljudi dali! Ne samo sportaša. Šibenčani su pravi i pošteni domoljubi, ali ste, priznaj, malo zajebani kao ljudi. Nije lako s vama izaći na kraj.

Adio Ćiro, adio legendo!

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: